• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerikan silahları Türkiye’ye yöneliyor

Yeniakit Publisher
2017-12-13 10:47:00 - 2018-10-22 14:48:58
Amerikan silahları Türkiye’ye yöneliyor

Amerika'nın terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahların bir bölümü Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında kullanılıyor.

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahların bir bölümü Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında kullanılıyor. Bu silahlar arasında antitank roketinden piyade tüfeğine kadar çeşitli çap ve modelde silahlar ile patlayıcılar bulunuyor.

ABD'nin terör örgütü DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahların bir bölümü Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında kullanılıyor. Teröristler, ABD'nin yardımı kapsamında dağıtılan silahları son olarak Hakkari'de 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıda kullanmıştı. Hakkari'deki saldırıda kullanılan AT-4 tanksavar, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahlar arasında yer alıyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, konuyla ilgili fotoğrafları, PYD/YPG'nin, terör örgütü PKK'nın bir unsuru olduğunu gösteren bilgi ve belgeleri ABD Savunma Bakanı James Mattis'e Brüksel'deki görüşmesinde iletmişti.

SİLAHLAR BATI MENŞEİLİ

ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği silahlardan bazıları, TSK'nın Şırnak ve Hakkari kırsalındaki operasyonlarında, teröristlerce kullanılan mağaralarda ele geçiriliyor. Bölücü terör örgütüne yönelik Hakkari ve Şırnak kırsalında devam eden operasyonlarda güvenlik güçleri, terör örgütüne ait çok sayıda mühimmatı ele geçirdi. Örgüte büyük darbe vuran Mehmetçiğin, teröristlerin kullandığı mağaralarda bulduğu silahlar arasında Batı menşeli silahlar dikkat çekiyor. Hakkari ve Şırnak'taki operasyonlarda ABD menşeli M-16 piyade tüfeklerinin ele geçirilmesi, "DEAŞ ile mücadele kapsamında" verilen silahların Türkiye'ye karşı kullanılmamasına yönelik müttefik ülkelerce verilen garantilerin yeterli olmadığını gösteriyor.

PYD’YE VERİLEN SİLAHLAR PKK’NIN ELİNDE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, sınır hattından Türkiye içine gönderdiği silah ve mühimmatla PKK terörünü besliyor. Antitank roketinden piyade tüfeğine kadar çeşitli çap ve modelde silahlarla patlayıcılar, Irak'ın kuzeyindeki Sincar ile Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgelerinden gönderilerek, Türkiye'deki terör saldırılarında kullanılıyor. Silah ve patlayıcıların önemli bir bölümü, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya gönderdiği mühimmattan oluşuyor.

ROKETATAR DA VAR FÜZE DE

Bu kapsamda 12 bin kalaşnikof, 6 bin makineli tüfek, 3 bin 500 ağır makineli tüfek, 3 bin RPG-7 roketatar ve bin AT-4 füzesi teröristlere verilecek. Silah, mühimmat ve araçlar dışında 104,5 milyon dolarlık ekipman da teslim edilecek. Ekipmanlar arasında 450 mini insansız hava aracı, 500 uydu telefonu, 150 kızıl ötesi hedef noktalayıcı, 150 gece görüş dürbünü de yer alıyor. Nakliyesine 40 milyon dolar ayrılan silahların, askeri kargo ve yük uçaklarıyla 50 seferde taşınması öngörülüyor.

ABD’DEN 500 MİLYON DOLARLIK SİLAH YARDIMI

ABD Savunma Bakanlığı, Ekim 2015’te PYD’ye yaklaşık 50 ton mühimmat gönderildiğini kabul etmişti. Suriye yerel kaynakları da 2 Aralık 2015’te Rusya’ya ait askeri kargo uçağının, Halep’in kuzeyinde PYD kontrolündeki Şeyh Maksud bölgesine 5 ton mühimmat bıraktığını uluslararası basına rapor etmişti. Bu arada, ABD’nin 2018’de terör örgütü YPG’ye 50 uçak dolusu silah yardımında bulunması öngörülüyor. ABD Savunma Bakanlığının onaylanan 2018 yılı bütçesine göre, terör örgütü PYD/PKK’nın paravan kuruluşu Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) 500 milyon dolarlık yardım yapılacak. Yapılacak silah yardımının bütçesi 104 milyon dolar olarak hesaplanırken, bu silahlarda kullanılacak mühimmatlar için de 157,6 milyon dolar ayrıldığı kaydedildi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23