• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD rezilliğin açılışını bugün yapıyor!

Yeniakit Publisher
2018-05-14 11:07:00 -
ABD rezilliğin açılışını bugün yapıyor!

ABD aldığı skandal kararla Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıktan sonraki ilk adımını bugün atıyor. Tüm tepkilere rağmen İsrail'in kuruluş yıl dönümünde Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyacak.

Kudüs'e bugün taşınacak ABD Büyükelçiliği'nin açılış törenine katılmak için ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner Tel Aviv'e geldi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ile damadı ve danışmanı Jared Kushner ABD'nin Büyükelçiliği'nin açılışı için Tel Aviv'e geldi. ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınma törenine ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Ivanka Trump ile Jared Kushner ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi David Friedman'ın katılacağı ifade edildi.

ARALIK AYINDA KUDÜS'Ü İSRAİL'İN BAŞKENTİ OLARAK TANIDI!

ABD Başkanı Donald Trump, Aralık ayında Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ederek, ABD Büyükelçiliği'nin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınma için çalışmaların başlatılması talimatı verdiğini duyurmuştu.
ABD'nin Kudüs'e taşıdığı Büyükelçiliğinin açılış galasına, başta ABD ve Avrupa'dan olmak üzere dünyanın pek çok farklı ülkesinden temsilcilerin katılacağı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail'in Tel Aviv kentindeki ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı üzerine, ABD'nin İsrail'deki Büyükelçiliği 15 Mayıs'tan itibaren faaliyetlerini Kudüs'te sürdürmeye devam edecek. İsrail hükümeti bu akşam yapılacak açılış galasına ise dünyanın pek çok farklı ülkesinden katılım olacağını duyurdu. ABD adına açılış törenine Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner'ın liderlik ettiği bir heyet bulunacak.
Törene davet edilen 86 ülkeden 32 ülkenin katılım sağlayacağı bildirildi. Avrupa'dan daveti kabul eden ülkelerin, Arnavutluk, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Ukrayna olduğu duyuruldu.

UTANÇ VERİCİ AÇILIŞA KATILACAK ÜLKELER BELLİ OLDU

Davete kesin olarak katılması beklenen 4 Avrupa ülkesinin ise Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Romanya olduğu belirtildi. Yapılan açıklamada törene katılacak diğer ülke temsilcilerinin ise Angola, Kamerun, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Kenya, Burma, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Ruanda, Güney Sudan, Tayland, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambiya'dan olduğu ifade edildi.

PROTESTO GÖSTERİLERİ DEVAM EDİYOR!

Öte yandan İsrail'de yaşayan Araplar ve Filistinliler ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını protesto etmeye devam ediyor. İsrail'de yapılan protestolara öncülük eden İsrail'deki Araplar Komitesi üyelerinden Mohammad Barakeh, Büyükelçiliğin taşınması hakkına, " ABD'nin İsrail işgalini destekleyen protestoları için sesimizi yükselmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23