• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD gördüğü yerde vuracak!

Yeniakit Publisher
2017-08-08 11:01:00 - 2017-08-08 11:04:35
ABD gördüğü yerde vuracak!

ABD Savunma Bakanlığı insansız hava araçlarıyla ilgili bir düzenlemeye gitti. Buna göre ABD'deki tüm askeri üslere yaklaşan İHA'lar düşürülebilecek. Ancak söz konusu düzenlemenin içeriği gizli tutuluyor.

Pentagon, ülkedeki askeri üslere yaklaşan özel veya ticari insansız hava araçlarının düşürülmesine olanak sağlayan bir düzenleme yaptı.
  
Pentagon’dan yapılan açıklamada, Bakanlığın askeri üslere yakın  uçurulan İHA’lara karşı bir düzenlemeyi hayata geçirdiği ve söz konusu düzenlemenin gizli kalacağı belirtildi.

Açıklamada, “Savunma Bakanlığı,  personeline, önemli tesis ve kritik unsurlara tehdit teşkil eden insansız hava  araçlarına karşı neler yapabileceğini anlatan spesifik ve gizli bir politika  yayınladı” ifadesi yer aldı.

Tüm İHA uçuşlarının 'ABD Federal Havacılık Yönetimi' tarafından belirlenen şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, bunun  dışında yapılan uçuşların yetkisiz olduğu belirtildi.

Askeri üslerin çevresinde izinsiz İHA kullananlara nasıl bir ceza uygulanacağı bilinmese de Pentagon'un yargılama süreciyle ilgili açıklaması dikkat çekti. 

Buna göre "Askeri tesisler üzerinde gerçekleştirilen yetkisiz İHA uçuşları  konusunda sivil adli soruşturma ve yargılama süreçlerini destekliyoruz. Kuvvet  koruma tedbirlerine girmeyeceğiz ancak Bakanlık personelinin kendini koruma hakkı saklı bulunuyor" denildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Pentagon Sözcüsü Albay Jeff Davis, düzenlemenin içinde İHA’ların düşürülmesi, indirilmesi ve el konulmasının bulunduğunu ifade etti.

Davis, “ABD’de özel ve ticari İHA kullanımının artması tesislerimizin  güvenliği, havacılık ve insanların güvenliği ile ilgili kaygılara yol açıyor”  dedi.

Amerikan ordusunun ABD'de 130 askeri üssü bulunuyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23