• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ahmet Turan Kılıç’ı zindanda tutmak vicdansızlık

Yeniakit Publisher
2019-11-09 09:47:00 - 2020-01-10 15:42:18
Ahmet Turan Kılıç’ı zindanda tutmak vicdansızlık

56 farklı ilaçla hayatta kalmaya çalışan 85 yaşındaki Sivas tutuklusu Ahmet Turan Kılıç ile ilgili hukukçular da harekete geçti. 26 yıldır zindanda tutulan ve doktorların “cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilmeyen Kılıç’ı ziyaret eden Avukat Ahmet Kılıç, yürek sızlatan ayrıntıları Akit’le paylaştı.

 Faruk Arslan  İstanbul 

Akit’in mağduriyetlerini gündeme taşıdığı 85 yaşındaki Sivas mazlumu Ahmet Turan Kılıç ile ilgili hukukçuların da harekete geçtiği öğrenildi. Sivas Cezaevi’nde tutsak edilen ‘Ahmet Amca’yı iki defa ziyaret eden Avukat Ahmet Kılıç, görüşmenin hazin dolu ayrıntılarını gazetemize anlattı. Avukat Kılıç, Ahmet Turan Kılıç ile hiçbir kan bağı olmamasına rağmen yaşadığı mağduriyete kayıtsız kalamadığını aktarırken, mazlum Kılıç’ın 3 sene içerisinde sağlık durumunun iyice ağırlaştığına şahit olduğunu, kendisinin ne yürüyebildiğini, ne konuşabildiğini, ne de konuşulanı işitebildiğini belirtti.

Sağlam organı kalmamış

Sivas davası mahpuslarından Ahmet Turan Kılıç, yatmakta olduğu Sivas Cezaevi’nde vefat etti” şeklinde bir haber duymak istemediklerini belirten Avukat Kılıç, şunları dile getirdi: “Ahmet Turan Kılıç ile 2016 yılında Sivas Cezaevi’nde görüşmeye gitmiştim. O zaman yanına gittiğimizde kendisiyle az da olsa iletişime geçebilmiş, yarım saate yakın sohbet gerçekleştirebilmiştik. Kendisi bize hastalıklarının yazılı olduğu arkalı önlü yazı dolu bir kağıt göstermişti. Ağrımadık yeri, hasta olmayan organı neredeyse kalmamıştı. Biz bunları bir şekilde dışarıya iletmeye çalıştık ama maalesef 3 senedir cezaevinde.” İkinci ziyaretini geçtiğimiz haziran ayında gerçekleştirdiğini aktaran hukukçu Kılıç, sadece 10 dakika süren görüşmesini şu sözlerle anlattı:

Bizimle konuşamadı bile

5 ay önce bir kez daha ziyaret ettik. Kendisiyle bu görüşmede iletişime bile geçemedik. 10 dakika görüşebildik ama ona da görüşme denilebilirse... Bizi duyamıyordu. Biz de onu duyamıyorduk, çünkü konuşmakta zorlanıyordu. İki tane gardiyanın kolunda çok zor şekilde getirilmişti ziyaret kabinine. 10 dakika sonra yanından ayrılmak zorunda kaldık.

85 yaşındaki Sivas mazlumu Kılıç ile ilgili Sivas Numune Hastanesi’nin “cezaevinde kalamaz” yönünde verdiği Sağlık Kurulu Raporu’na değinen Avukat Kılıç, şöyle devam etti:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tahliye raporu var

Kılıç ile ilgili Sivas Numune Hastanesi’nin 8 uzman doktorunun oybirliği ile vermiş olduğu karara rağmen maalesef kendisi hâlâ cezaevinde yatırılıyor. Kılıç’ın cezaevinde yatmamasını gerektiren bütün sebepler bu raporda mevcut ve bu raporun sonuç kısmını burada da zikretmeliyiz. Akit’in de yayınlamış olduğu 15 Nisan 2019 tarihli raporun sonuç kısmında aynen şu ibareler mevcut: ‘Hükümlünün cezasının infazı halinde sanık hakkında hayati tehlike teşkil eder. Cezanın infazı reviri olan bir ceza infaz kurumunda mümkün değildir. Hastalığı iyileşebilecek bir hastalık değildir. Cezasının tehiri gerekir. Hastalığı sürekli hastalık olup kocama hali teşkil eder. Hastalıkları sürekli tedavi gerektirir. Karar oybirliği ile verilmiştir.’ Böyle bir rapora rağmen Ahmet Turan Kılıç, Sivas Davası gibi şaibeli bir davanın sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapisle hâlâ cezaevinde yatıyor. Çağrıda bulunuyoruz: Ahmet Turan Kılıç’ı cezaevinden çıkarın!





 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kara

Bay başkan 3 katili salıvermişti dün. Bu amca neden hala içerde?

ali

PKK lı değil ondandır..Ahmet Türk hemen çıktı..birde belediye başkanı oldu..sağlıksız insan nasıl belediye başkanlığı yapabilir.Onlarda her türlü hile var ..bu hilelere hakim savcılar da bir şey yapamıyor demek ki..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23