• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

800 yıllık vasiyet

Yeniakit Publisher
2020-05-22 11:12:00 -
800 yıllık vasiyet

Mevlana’nın talebesi Şeyh Süleyman Türkmani’nin 800 yıl önce başlattığı ve vasiyet ettiği sabah namazlarında Yasin suresi okunması geleneği, salgına rağmen ramazanda Kırşehir’de yaşatılıyor.

Mevlana’nın talebesi Şeyh Süleyman Türkmani’nin 800 yıl önce başlattığı ve vasiyet ettiği sabah namazlarında Yasin suresi okunması geleneği, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen ramazanda Kırşehir’de yaşatılıyor.

Türkmani’nin 13. yüzyılda yaptırdığı İmaret Camii din görevlileri Ömer Olgun ve Oğuzhan Kaya, salgın nedeniyle camiler toplu ibadete kapalı olmasına rağmen her gün sabah namazı için camiye gelerek Yasin suresini karşılıklı okuyor.

Salgın öncesinde çok sayıda cemaatin dinlediği sureyi cemaatsiz okuyan din görevlileri, 800 yıllık bu vasiyeti yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken Yasin suresini okuduktan sonra da Kovid-19 salgınının sona ermesi için dua ediyor.

İmaret Camii imamı Ömer Olgun, yaptığı açıklamada, Şeyh Süleyman Türkmani Hazretleri’nin İmaret Camii’ni 1276 yılında yaptırdıktan sonra kitabesinde bir vasiyet yazdırdığını söyledi.

Türkmani’nin vasiyetinde bu camiye gelen kişilerin, her sabah namazında Yasin-i Şerif okumasını istediğini belirten Olgun, “Biz onu gördük, her gün sabah namazında Yasin-i Şerif suresini okuyoruz. Bizden önceki imam arkadaşımız da burada her sabah Yasin-i Şerif okunması gerektiğini bize söylemişti. Biz de bunu elhamdülillah devam ettiriyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

8 yıldır bu camide görev yaptığını ve geleneği sürdürdüğünü vurgulayan Olgun, şöyle devam etti:

“Her sabah camimizde Yasin-i Şerif okuyorduk, cemaatimiz dinliyordu, bundan da çok memnundular. Ama koronavirüs sebebi ile camimiz cemaatten mahzun kaldı, biz Yasin-i Şerif suresini okumayı devam ettiriyoruz. İnşallah Rabb’im bundan sonra da ömür verirse, okumaya devam edeceğiz.”

Müezzin Oğuzhan Kaya da  Mevlana’nın talebesi Süleyman Türkmani’nin emaneti olan 800 yıllık camide onun başlattığı geleneği sürdürmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

Buraya her gelen görevlinin bir sonrakine emaneti devrettiğini anlatan Kaya, “Kovid-19 salgını sebebiyle camilerimiz mahzun kaldı, cemaatsiz kaldı. Biz her ne kadar yalnız da olsak camimizde bize bırakılan bu vasiyeti yerine getirmeye gayret ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23