• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Şehit yakınlarından CHP'ye tepki: 73 şehit verdik, terörist değiliz!

Yeniakit Publisher
2019-04-25 11:02:00 -
Şehit yakınlarından CHP'ye tepki: 73 şehit verdik, terörist değiliz!

CHP yönetiminin Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğramasıyla ilgili sosyal medyadan şehit yakınlarıyla ilgili yaptığı hakaret içeren paylaşımlara Akkuzulu Mahallesi'nde yaşayanlar sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde saldırıya uğraması sonrası parti yöneticilerinden bazılarının sosyal medyadan yaptığı paylaşım, olayın meydana geldiği Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzulu Mahallesi'nde yaşayanların tepkisini çekti.

Mahalle sakinlerinden Sırrı Ada, bazı paylaşımlarda yer alan "terörist" ve "soysuz" ifadelerini asla kabul etmediklerini söyledi.

"Biz ne terörist ne soysuzsuz"

Çubuk ilçesinden ve Akkuzulu Mahallesi'nden hiçbir zaman terörist çıkmadığını vurgulayan Ada, "Böyle bir şeyi asla kabul etmiyoruz. Burası şehit vermiş, şehidine ağlayan bir köydür. Biz Çubuk halkı olarak bugüne kadar 73 şehit vermişiz. Milletini, bayrağını, vatanını seven bir ilçeyiz. İlçe halkı olarak biz bunu kabul etmiyoruz. Biz ne terörist ne soysuzuz. Öyle bir şeyi kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.  Mahalleli Mustafa Yolcu da Akkuzulu'da yaşayanların Türkmen olduğunu, her zaman devletin ve milletin yanında yer aldıklarını belirtti. Yolcu, "Biz hakiki, milletini, devletini ve toprağını seven insanlarız. Şehit olan askerin dayısı da şehit olmuştu, acımız büyük ve acımızı doyasıya yaşayamadık" diye konuştu.      

"Köyümüz 73 şehit verdi"

"Bize söylenenleri sahibine iade ediyoruz" diyen mahalle halkından Ali Ada ise şunları kaydetti: "Kati surette bize söylenenleri kabul etmiyoruz. Biz elhamdülillah Müslümanız. Anamız, babamız buralı, biz terörist falan değiliz. Bizim kazamızdan da köyümüzden de terörist çıkmamıştır."       

Vatandaşlardan Yakup Kuzucu da "Milletimiz öfkelendi ve protesto etti. Normalde Osman böyle bir şey yapmaz. Protesto yaptı diye bizim köyümüz terörist olmaz. Bunu söyleyenler iftira atıyorlar. Burası şehit vermiş bir köy, şehidin acısı ile oldu. Çubuk'ta 73 şehit verdik. Vatanımızı seven Müslüman insanlarız" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Biz Osmanlı torunuyuz"

CHP liderinin kimseye haber vermeden cenaze törenine katıldığını ve yaşananlara bir nevi onun sebep olduğunu iddia eden mahalle sakinlerinden Sami Sarıgün ise "Bizim köyümüz Türkmen köyüdür, PKK lafı olamaz burada. Devletine, bayrağına sahip çıkan insanlarız. Millet acısını yaşayamadı" diye konuştu. Mercan Sarıgün de "Bizim köyümüze hiç terörist demesin, herkes kimin ne olduğunu biliyor. Biz Osmanlı torunuyuz, bizim köyümüzde terörist olamaz" ifadesini kullandı.     

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, 22 Nisan'da sosyal medya hesabından, "Genel Başkanımıza saldırarak linç girişiminde bulunanlar bu ülkenin milli birliğine saldıran soysuz teröristleridir... Bu soysuz çetenin bölücü teröristlerle amaç birliği vardır... Bu soysuz çeteyi lanetliyorum... Bu güzel memleketi bu soysuz çeteye teslim etmeyeceğiz..." paylaşımında bulunmuştu.   

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23