• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı 

Yeniakit Publisher
2017-05-29 08:43:00 -
5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı 

Bağcılar’da Ramazan ayının ilk iftar programında 5 bin ilçe sakini aynı sofrayı paylaştı. Bağcılar Belediyesi tarafından Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik alanında kurulan iftar sofrasında ilçe sakinleri ilk iftar heyecanını birlikte yaşadı. Her gün Teravih Namazı sonrası düzenlenecek olan Ramazan Etkinliği Programının ilkinde ise Özgün Müzik Sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahne aldı.

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk iftar programı Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda gerçekleşti. Geleneksel hale gelen iftar programında 5 bin ilçe sakini aynı sofrada buluştu. 

Programda konuşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan ayında 22 mahallede kuracakları Bereket Sofralarında hemşehrileriyle birlikte oruç açacaklarını belirtti. Bu Ramazan ayında da yine evlerinin dışında iftar yapma imkanı bulamayan ihtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlayacaklarını belirten Çağırıcı, Askıda Ekmek Uygulaması’nın da devam edeceğini belirtti. Bayram öncesi yetimleri giydireceklerini de hatırlatan Çağırıcı, hayırsever vatandaşlara teşekkür etti. Etkinlik Alanı’nda Teravih Namazı sonrası anlamlı kültürel programlar düzenleyeceklerini de kaydeden Çağırıcı, “Ramazan ayı boyunca alanında tanınmış isimler ile bir araya geleceğiz. Tarih, edebiyat, sağlık ve diğer tüm alanlarda bilgi sahibi olacağız. Stantlarımızda STK’larımız yöresel ürünlerini tanıtacak ve yeni komşuluklara kapı aralayacak.” dedi. Kur’an tilavetinin ardından okunan ezan ile alanı dolduran ilçe sakinleri birlikte iftar yaptı. İftar sonrası duayı ise İlçe Müftüsü Musa Uzun yaptırdı.

İLK PROGRAMDA EŞREF ZİYA SAHNE ALDI

Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik alanında her akşam düzenlenecek Ramazan Programı’nın ilk gününde de çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirildi. Ramazan ayına ait gölge oyunları, tiyatro gösterisi, müzikal etkinlik ve Hacivat-Karagöz gösterimi yapıldı. İlerleyen anlarda ise Özgün Müzik Sanatçısı Eşref Ziya Terzi sahne aldı. Eski ve yeni eserlerini seslendiren Eşref Ziya, alanı dolduran davetlilere müzik ziyafeti verdi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

İftar programına ve Etkinlik Alanı’ndaki ilk programa İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun ve BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez, mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23