• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

239 bilim insanından DSÖ'ye korona mektubu

Yeniakit Publisher
2020-07-06 10:24:00 -
239 bilim insanından DSÖ'ye korona mektubu

32 ülkeden 239 bilim insanı DSÖ'ye yazdıkları açık mektupta, korona virüsün havada küçük parçacıklar halinde insanlara bulaştığına dair kanıt olduğunu belirtti

Yüzlerce uzman, korona virüsünün havada küçük parçacıklar halinde insanlara bulaştığına dair kanıt olduğunu belirtti ve Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) salgınla ilgili tavsiyelerini gözden geçirme çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili haber New York Times gazetesinde yer aldı. Dünya Sağlık Örgütü’ne yazılan açık mektupta 32 ülkeden 239 bilimisanının imzası bulunuyor.

Mektupta havadaki küçük parçacıkların insanlara bulaşabileceği vurgulanıyor.

DSÖ, virüsün esasen kişiden kişiye damlacıkların burun ya da ağızdan öksürük, hapşırık ya da konuşma yoluyla çıkması sonucu bulaştığını belirtiyor.

Örgüt, bu konudaki sorulara henüz yanıt vermedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ancak DSÖ'ye bilim adamları tarafından yazılan açık mektupta delillerin havadaki daha küçük parçacıkların da insanlara bulaşabildiğini gösterdiği belirtildi.

Bilim adamları mektupta virüsün hapşırık ya da öksürük sonrası çıkan büyük damlacıklarla havada dolaşarak ya da bir oda boyunca dolaşabilen daha küçük damlacıkların solunmasıyla bulaşabildiğini; yani havadan bulaştığını kaydetti.

New York Times’ın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü virüsün havadan bulaştığına dair kanıtın inandırıcı olmadığını belirtiyor.

Gazeteye konuşan Dünya Sağlık Örgütü’nden Dr. Benedetta Allegranzi, son aylarda hava yoluyla bulaşmanın mümkün olabileceğini birkaç defa açıkladıklarını, ancak bunun kesin kanıtlarla desteklenmiş bir durum olmadığını kaydetti.

Mektubun gelecek hafta bilimsel bir dergide yayınlanması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ömer

Havada dolaştığını nasıl kanıtladılar.Elektron mikroskobu ile görülebilir virüs.Nasıl yapabildiklerini düzenlerini de göstersinler o zaman..32 ulkeden olması manidar.Yani Gates ekibi olabilir.

Akın

Şüpheli bir durum. 239 bilim adamının böyle düşünüp birlikte DSÖ ye mektup göndermiş olması çok inandırıcı değil. Sanki toplumda iyice paranoya oluşması amaçlanmakta.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23