• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Yeniakit Publisher
2019-04-23 11:01:23 -
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile okul yöneticilerini makamında kabul etti - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: - "Atatürk özellikle bu bayramı çocuklara hediye etmiş. Biliyorsunuz 23 Nisan 1920'de TBMM kuruldu. Yani artık kararları millet verecek denildi. Ülkemiz adına artık kararları milletimizin temsilcisi olan milletvekilleri vermeye başladı. Bunun da adı demokrasi oldu"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen çocuklar ile okul yöneticilerini makamında kabul etti.

İmamoğlu, sembolik olarak makamını Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulundan 11 yaşındaki Halil Efe Kaya'ya devretti.

Çocukların temiz bir çevrede yetişen sağlıklı bireyler olması için çalışacağını belirten Kaya, çocukları kitap ve kültür sanatla buluşturmak için çeşitli projeler üreteceklerini söyledi.

Çocukların demokratik, sağduyulu, vicdanlı, hoşgörülü ve merhametli yetişebilmesi için onları zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak istediklerini ifade eden Halil Efe Kaya, telefonla özel kaleme talimat vererek Eyüpsultan ilçesinde yapılmasını planladıkları parklarla ilgili rapor hazırlanması için talimat verdi.

Halil Efe Kaya, ilk talimatının ne olacağı yönündeki soruya, "Eyüpsultan'da yıkım kararı çıkan Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulunun yapımına destek olmak istiyorum. Konunun takipçisi olacağım. Büyüyünce de öğretmen olmak istiyorum." şeklinde yanıt verdi.

ÖNE ÇIKAN VİDEO

Diğer öğrenciler de çocuklara yönelik kültürel ve sanatsal kurslar ile tarihi ve kültürel gezilerin düzenlenmesi, her okulun bahçesine spor salonu yapılması, çevreye karşı duyarlı olunması, atıkların geri dönüştürülmesi, daha çok kütüphane yapılması, sokak hayvanlarının iyi şartlarda bakılması ve kedi konakları yapılaması dileklerini içeren notlarını okudu.

Çocukların en güzel talimatları verdiğini ve en güzel isteklerde bulunduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çocukların ellerindeki notları alarak takipçisi olacağını söyledi.

- "Makamlar, koltuklar birer emanet"

"Koltuğun aslında emanet olduğunu ve her vatandaşın oturabileceğini hissetmek lazım. Bu makam bize değil 16 milyon insana ait." diyen İmamoğlu, kendi çocuklarının da vaatlerinin takipçisi olarak evde en güzel dersi verdiklerinin altını çizdi.

23 Nisan'ın dünyadaki nadir çocuk bayramlarından olduğuna dikkati çeken Ekrem İmamoğlu, "Atatürk özellikle bu bayramı çocuklara hediye etmiş. Biliyorsunuz 23 Nisan 1920'de TBMM kuruldu. Yani artık kararları millet verecek denildi. Ülkemiz adına artık kararları milletimizin temsilcisi olan milletvekilleri vermeye başladı. Bunun da adı demokrasi oldu." dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Başkan İmamoğlu, Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ederek, onların demokrasiye daha çok inanan, kendi kararlarını veren, özgüveni yüksek ve iyi eğitimli çocuklar olmasını istediğini söyledi.

İmamoğlu, "Çocuklarımız bayramlarını daha çok şenlik halinde kutlasınlar istiyoruz. İnşallah Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber daha kapsamlı, çocukların ruhuna daha uygun, onların taze ve sıcak kalacağı bayramları hep beraber kutlarız. İBB olarak çocuklarımıza bu imkanları sağlamak istiyoruz. Dünyada çok çocuk bayramı yok. Bu nedenle özelliğini ve değerini hep beraber bilmemiz lazım." diye konuştu.

- "Çocuklara eşit fırsat tanımak için çok çalışacağız"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İBB Çocuk Meclisi özel oturumu Dilara Kıymaz başkanlığında yapıldı.

İmamoğlu, Meclis Salonunda toplanan İBB Çocuk Meclisinin bayramını kutladı.

Amaçlarının Türkiye'deki bütün çocukların sağlıklı bir çevrede, mutlu bir şekilde yaşamalarını ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Ekrem İmamoğlu, "Sizleri bu şehirde en güzel şekilde yetiştirdiğimiz zaman ülkemizin geleceği de emin ellerde olacaktır. Sizlere, bolca kitap okumanızı tavsiye ediyorum. Çok kitap okumak sizi geleceğe daha sağlıklı bir şekilde hazırlayacak. Bu şehrin çocuk dostu bir kent olması için şehrin her köşesindeki çocukların eşit koşullarda yetişmesini sağlamalıyız. Çocuklara bu eşit fırsatları tanıdığımızda çocuk dostu bir şehir oluruz. Bunu sağlamak için çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Çocuklar, konuşmasının ardından Ekrem İmamoğlu'nun etrafını sararak sevgi gösterisinde bulundular ve İmamoğlu ile özçekim yaptılar. İBB Meclisine katılan öğrencilerin eğlencesi toplantının ardından İBB Salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23