• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

20 bin kez girdiği ByLock'u kabul etmedi

Yeniakit Publisher
2018-02-09 14:53:00 -
20 bin kez girdiği ByLock'u kabul etmedi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki  darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa  Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu  üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, önceki celse sürenin yetmemesi  nedeniyle savunması yarım kalan eski HSYK üyesi sanık Mahmut Şen yeniden hakim  karşısına çıktı. Duruşmaya, Şen ile avukatı ve yakınları katıldı.

Savunmasına kaldığı yerden devam eden Şen, HSYK üyesiyken cemaat  mensubu hakim savcılara yönelik soruşturma ve inceleme kararlarına yazdığı  muhalefet şerhlerinin, iddianamede aleyhine en önemli delillerden biri olarak  gösterildiğini ifade etti.

Bu muhalefet şerhlerinin hukuki görüşlerini yansıttığını savunan Şen, "Yanlış da olabilir, doğru olmak zorunda değildir. Eğer yanlış yaptıysam, en  fazla 'Doğrusu bu, neden yanlış yazdın?' diye sorulabilir." dedi.

Sanık Şen, muhalefet şerhi yazdığı kararların dosyaya getirilmesini  isteyerek, "Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına, Avrupa  İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı şeyler mi yazmışım, yoksa hukuki görüşümü mü  aktarmışım, bakılsın. Çoğunluğun görüşünü benimsemek zorunda değilim, çoğunluk da  benim görüşümü benimsemek zorunda değil." savunmasını yaptı.

Dosyadaki aleyhine ifadelere değinen Şen, hakkında ifade verenlerin aynı suçlardan soruşturulduğunu söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Tanığın 5 duyu organıyla bildiği olaylar hakkında ifade verebileceğini  dile getiren Şen, hakkındaki beyanlarda örgüte ne zaman, nerede, nasıl üye  olduğunun anlatılmadığını, hangi eylemlerine katıldığının belirtilmediğini savundu. Sanık Şen, şüphelilerin üzerinde oluşan manevi baskı nedeniyle  kendilerini kurtarmak için bu şekilde ifade verdiklerini iddia etti.

HSYK üyeliğine örgüt mensuplarının çabasıyla seçildiği yönündeki  suçlamayı da reddeden Şen, seçilme yeterliliğine sahip olduğunu ve buna sahip  hakim, savcıların oylarıyla göreve geldiğini, bunu denetleme yetkisinin de Yüksek  Seçim Kurulunda bulunduğunu bildirdi.

Örgüt üyeliğiyle suçlandığı tarihte bu yapının terör örgütü olduğunu ortaya koyan kesinleşmiş bir yargı kararı olmadığını söyleyen Mahmut Şen, "Bana  'Cemaat sempatizanıydın.' deseler farklı savunma yapacağım ama silahlı terör  örgütü üyesi diyorlar. Silahlı terör örgütü üyesi olabilmek için özel kasıt  gerekir. Yani suç işlemek amacıyla örgüte girmek, hiyerarşiye sıkı sıkıya bağlı  olmak gerekir." diye konuştu.

ByLock'a yaklaşık 20 bin giriş

Örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığını da kabul etmeyen Şen, "Tek başına bu programı indirmek suç değil. Öyle olsa BTK erişimi  engellerdi. Ayrıca Yargıtay, Ergenekon kararında dijital verilerin manipülasyona  açık olduğunu, buna son çare olarak başvurulabileceğini söylüyor. Mor Beyin gibi  başka uygulamalar olmadığının garantisi yok." görüşünü savundu.

Delilleri karartma ve kaçma şüphesinin bulunmadığını öne süren Şen, tahliyesini talep etti.

Daha sonra sanığa, üzerine kayıtlı telefonla ByLock'a 19 bin 678 kez  giriş yaptığının tespit edildiği belirtildi. Sanık Şen, bunu hukuka aykırı delil  olarak gördüğünü, bilirkişi incelemesi istediğini söyledi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tahliye talepleri reddedilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Sanık hakkında ifade veren eski HSYK üyeleri Mustafa Kemal Özçelik,  Kerim Tosun ile eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem ve eski Danıştay üyesi Vahit Bektaş'ın tanık olarak dinlenmesi ve duruşmanın 21 Mayıs'a  bırakılması kararlaştırıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23