• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

DAEŞ’le mücadele eden tek ülke Türkiye

Yeniakit Publisher
2016-05-06 07:40:30 - 2016-05-06 07:40:30
DAEŞ’le mücadele eden tek ülke Türkiye

TSK tarafından, bugüne kadar İslam adına yaptıkları eylemlerle en büyük zararı yine İslam dinine veren DAEŞ terör örgütü ile mücadele kapsamında bir rapor yayınlandı. Çarpıcı bilgilerin paylaşıldığı raporda, Suriye’de 2 bin 144 DAEŞ hedefinin vurulduğu, bin 172 DAEŞ’li teröristin öldürüldüğü açıklandı.

HALİL İBRAHİM USLAN/ İSTANBULİslam’ın adını kullanarak Müslümanlara zulüm uygulayan terör örgütü DAEŞ’e yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri kapsamlı bir rapor hazırladı. Askeri kaynakların paylaştığı rapora göre, Suriye’de 2 bin 144 DAEŞ hedefinin vurulduğu, 807’si Suriye’de, 365’i Irak’ın kuzeyinde olmak üzere bin 172 DAEŞ’li teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

BİN 172 DAEŞ’Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

TSK tarafından Suriye’de toplam 2 bin 144 DAEŞ hedefinin Fırtına obüsleri ve tank atışları ile vurulduğu, yapılan atışlarla 807 DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği, 153 DAEŞ mensubunun yaralandığı öğrenildi. DAEŞ ile mücadele kapsamında Irak askeri personelinin eğitimi için tesis edilen GEDU Üs Bölgesi’nde DAEŞ tarafından yapılan saldırılarda bir personelimizin şehit olduğu belirtilen raporda, “TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde yapılan Fırtına obüs ve tank atışları ile Irak kuzeyinde 365 DAEŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda DAEŞ’li terörist yaralanmıştır” bilgisine yer verildi. 

388 DAEŞ’Lİ  TERÖRİST YAKALANDI

Raporda, Suriye sınırında konuşlanmış hudut birliklerine terörist geçişlerinin engellenmesi için takviye yapıldığı belirtilerek, 2016 yılı içerisinde Türkiye’ye sızmak isteyen 388 DAEŞ ve 82 PYD terör örgütü mensubunun yakalandığı bildirildi. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KÜRESEL KOALİSYONA AKTİF DESTEK

Türkiye’nin, 62 ülkenin destek verdiği ‘DAEŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu’nda yer aldığının ifade edildiği raporda, “İncirlik ve Diyarbakır üsleri ile Türk hava sahasının koalisyon güçleri tarafından kullanılmasına izin verdiği” belirtildi. Bu kapsamda DAEŞ ile mücadele için “İncirlik Üssü ile İskenderun Limanı’nın, insani yardım ve lojistik destek amaçlı koalisyon güçlerinin kullanımına tahsis edildiği” ifade edildi.

SINIRLARIMIZ İHA’LAR İLE 7/24 GÖZETLENİYOR

Sınırlarımızın sürekli olarak İnsansız Hava Araçları ile gözetlendiğinin vurgulandığı raporda, “DAEŞ hedeflerinin önceden tespiti ve ateş altına alınması maksadıyla, İnsansız Hava Araçları (İHA)/İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin 7/24 saat gözetlenmesine devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi. 

EĞİT-DONAT DESTEĞİ SAĞLANDI

Türkiye’nin, DAEŞ’le mücadele kapsamında yürütülen, “eğit-donat” programına da destek verdiğinin belirtildiği raporda, “Türkiye tarafından Irak’ta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi personeline ve Musul Ulusal Muhafızları’na “eğit-donat desteği sağlandı” denildi. 

3 MİLYONA YAKIN MÜLTECİ TÜRKİYE’DE

Türkiye’nin Suriye’deki insani drama sessiz kalmadığının belirtildiği raporda, “22 milyon nüfuslu Suriye’deki şiddet sarmalı sebebiyle bugüne kadar yaklaşık 470 bin kişi hayatını kaybetmiş, 6,5 milyon Suriyeli evlerini terk ederek ülke içerisinde güvenli bölgelere, 5 milyon Suriyeli ise başta komşu ülkeler olmak üzere ülke dışına göç etmek zorunda kalmıştır. Türkiye bugüne kadar, açık kapı politikasını sürdürmüş ve şiddetten kaçan 264 bin 815’i kamplarda olmak üzere toplam 2 milyon 600 bin 561 Suriye’liyi kabul etmiştir” ifadelerine yer verildi.

TSK’DAN AZİM VE KARARLILIK VURGUSU

Raporda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, PKK ve DAEŞ terör örgütleri ile etkin bir mücadele verdiği vurgulanarak, “PKK terör örgütü ile birlikte DAEŞ’le de etkin mücadele ederek, ülkemize yönelik terör tehdidinin bertaraf edilmesi hususunda uzun vadeli, sürdürülebilir her türlü güvenlik tedbirini alma azim ve kararlılığındadır” denildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23