• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vedat Demiröz Bitlis'e 100 milyon TL'lik müjdeyi verdi!

Yeniakit Publisher
2018-06-06 14:39:00 -
Vedat Demiröz Bitlis'e 100 milyon TL'lik müjdeyi verdi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Bitlis’in tarihi ve doğal güzelliklerini ortaya çıkararak, kentin çehresini tamamen değiştirecek dev projede sona yaklaşıldığını duyurdu.

Doğu Anadolu’nun içinde barındırdığı tabii ve tarihi güzellikleri ile nadide şehirlerinden olan Bitlis’in kent merkezinden geçen, üzerinde işyeri ve dükkânların bulunduğu Bitlis Deresi ıslahı için çalışmalar devam ediyor. Şehrin yıllardır çarpık ve plansız yapılaşması sonucu görünmez hale gelen doğal ve tarihi güzellikleri bir bir gün yüzüne çıkaracak “Dere Üstü Islah” çalışmalarının tamamlanması ile birlikte; içinden geçen su, şehrin varlığına artı değer kazandıracak.

PROJENİN HAYATA GEÇİRİLEBİLMESİ İÇİN UZUN ZAMANDIR YOĞUN ÇABA SARF EDİLİYOR

Bitlis Dere Üstü Islah Projesi’nde sona yaklaşıldığı müjdesini veren Vedat Demiröz; “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın destekleriyle; Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik, Kalkınma ve Maliye Bakanlarımızla yaptığımız yoğun çalışmalar neticesinde projenin hayata geçmesi hususunda önemli bir aşamaya gelmiş olduk.” dedi.

PROJEYE MALİYE BAKANLIĞI’NDAN 100 MİLYON TL

Demiröz: “DSİ’nin çalışmaları sonucunda tespit edilen 100 milyon TL kamulaştırma (istimlak) bedeli için ihtiyaç duyulan kaynak, Kalkınma Bakanlığı’nın onayı ile Maliye Bakanlığı tarafından tahsis ediliyor. Bu kaynakla projenin en önemli ayağı olan finans sorunu da çözülmüş oluyor. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanlığımız Kalkınma Bakanlığı’na talebini dün itibariyle gönderdi.” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kısa bir süre içinde başlayacak olan ıslah projesinin Bitlis’in geleceği açısından devrim niteliğinde önemli bir adım olacağına dikkat çeken Demiröz; “Bu dönüşüm ile birlikte Bitlis’in çehresi değişecek. Şehrin tarihi dokusu ön plana çıkacak, bu da hem turizme hem de kentin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak. Bitlis turizm açısından cazibe merkezi haline gelecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Bu adımı atarken bize destek olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vedat Demiröz, Dere Üstü Islah Projesi’nden bağımsız olarak; “Bitlis Belediyesi, Bitlis ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresi’ne AFAD Başkanlığı tarafından toplam 20 milyon TL ödenek tahsis edildiğini” de sözlerine ekledi.

BABA OCAĞI BİTLİS’E HİZMETE DEVAM...

Vedat Demiröz; “7 yıl boyunca onur ve gururla baba ocağıma hizmet ettim. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde İstanbul’dan Milletvekili adayı gösterildim. İstanbul’dan aday gösterilmem Bitlis’e olan hizmetlerimi aksatmayacak, aksine Bitlisimizin 4. Milletvekili gibi çalışmaya gayret edeceğim. Doğudan batıya, güneyden kuzeye vatanımın her köşesi için her daim hadim olmaktan onur duyarım.” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23