• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Yazın içinizi serinletecek 5 soğuk içecek

2021-07-02 14:35:45
Yazın içinizi serinletecek 5 soğuk içecek

Yaz aylarının bunaltıcı sıcakları ülkemizin birçok ilinde hissedilmekte. Bu sebeple insanlar serinlemenin yollarını araştırmakta. Soğuk bir şeyler tüketerek serinlemek isteyen vatandaşlar en çok soğuk içecek türlerini merak etmekte. Peki, evde hangi soğuk içecekler hazırlanabilir? İşte merak edilen haberin devamı...

#1
Foto - Çilekli limonata : Çilekli limonata için gerekli malzemeler, 300-350 gr. Çilek, yarım su bardağı toz şeker, üç adet limon ve bir litre su yeterli olacaktır. Çilekli limonata yapmak için, çileklerin saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayıp çilekleri blendera koyun. Limonları sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin. Toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek blenderi çalıştırın. Çilekler tamamen parçalandıktan sonra kalan suyu ekleyip blenderi 1 – 2 dakika daha çalıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat bekletin.

Çilekli limonata : Çilekli limonata için gerekli malzemeler, 300-350 gr. Çilek, yarım su bardağı toz şeker, üç adet limon ve bir litre su yeterli olacaktır. Çilekli limonata yapmak için, çileklerin saplarını ayıklayın, yıkayın ve kurulayıp çilekleri blendera koyun. Limonları sıkın ve çileklerin üzerine ilave edin. Toz şeker ve 1 su bardağı su ilave ederek blenderi çalıştırın. Çilekler tamamen parçalandıktan sonra kalan suyu ekleyip blenderi 1 – 2 dakika daha çalıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 1 saat bekletin.

#2
Foto - Buzlu çay : Buzlu çay için ilk önce gerekli malzemeleri toplayalım, yarım demlik siyah çay, bir miktar şeker, bir tane limonun suyu, on kalıp buz, su ve son olarak elma, çilek ve şeftali gibi meyve parçaları. Gerekli malzemeleri topladıktan sonra hazırlanışına geçelim. Önce çayı demleyin. Daha sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın. Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak bal ya da şekeri ekleyin. Karışıma yeteri kadar su ilave edin. Buzdolabına alın. Tüketeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.

Buzlu çay : Buzlu çay için ilk önce gerekli malzemeleri toplayalım, yarım demlik siyah çay, bir miktar şeker, bir tane limonun suyu, on kalıp buz, su ve son olarak elma, çilek ve şeftali gibi meyve parçaları. Gerekli malzemeleri topladıktan sonra hazırlanışına geçelim. Önce çayı demleyin. Daha sonra demlediğiniz çayı bir sürahiye alın ve içine kalıp buzları atın. Buzlar eriyince limon suyunu ilave edin, içine tatlandırıcı olarak bal ya da şekeri ekleyin. Karışıma yeteri kadar su ilave edin. Buzdolabına alın. Tüketeceğiniz zaman bardaklara aldıktan sonra buz ekleyerek sunabilirsiniz.

#3
Foto - Reyhan şerbeti : Reyhan şerbeti için gerekli malzemeler, bir demet reyhan, bir su bardağı şeker, bir adet limonun suyu ve üç litre kaynar su. Malzemeler tamamsa şerbetimizi hazırlayalım. Öncelikle reyhanı güzelce yıkayıp varsa sebze kurutucu ile kurutun ve derin bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Sonra Kapağı açık biçimde elinizin dayanacağı ısıya gelene kadar soğutun ve reyhanların suyunu sıkıp atın. Suyun içine şekeri ve limon suyunu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın ve şerbeti bir tülbentle süzüp cam bir sürahiye alın. Soğuk tüketin.

Reyhan şerbeti : Reyhan şerbeti için gerekli malzemeler, bir demet reyhan, bir su bardağı şeker, bir adet limonun suyu ve üç litre kaynar su. Malzemeler tamamsa şerbetimizi hazırlayalım. Öncelikle reyhanı güzelce yıkayıp varsa sebze kurutucu ile kurutun ve derin bir tencereye alıp üzerine suyu ekleyin. Sonra Kapağı açık biçimde elinizin dayanacağı ısıya gelene kadar soğutun ve reyhanların suyunu sıkıp atın. Suyun içine şekeri ve limon suyunu ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın ve şerbeti bir tülbentle süzüp cam bir sürahiye alın. Soğuk tüketin.

#4
Foto - Kayısı kompostosu : Kayısı kompostosu için gerekli malzemeler, 500 g taze kayısı, 3/4 su bardağı şeker, iki lt su, bir çubuk tarçın ve dört diş karanfil. Malzemeler tamamsa kompostoyu hazırlayalım. Öncelikle, su, şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri derin bir tencereye alın ve şeker eriyip su kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynamaya başlayınca çubuk tarçını içinden çıkarın ve kayısıları 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları suya ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabından kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.

Kayısı kompostosu : Kayısı kompostosu için gerekli malzemeler, 500 g taze kayısı, 3/4 su bardağı şeker, iki lt su, bir çubuk tarçın ve dört diş karanfil. Malzemeler tamamsa kompostoyu hazırlayalım. Öncelikle, su, şeker, çubuk tarçın ve karanfilleri derin bir tencereye alın ve şeker eriyip su kaynamaya başlayana kadar harlı ateşte pişirin. Su kaynamaya başlayınca çubuk tarçını içinden çıkarın ve kayısıları 2'ye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Kayısıları suya ekleyin ve tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabından kaldırıp en az 2 saat dinlendirin.

#5
Foto - Limonata: Limonata için gerekli malzemeler, beş adet limon, İki su bardağı şeker ve dört lt su. Malzemeler hazırsa limonata yapmaya geçelim. Öncelikle, limonları kabuklarıyla rendeleyip sularını sıkın. Geniş ve derin bir kaba limon kabukları, limon suyu, limon posaları, şeker ve suyu koyup şöyle bir karıştırıp dolaba kaldırın. 4 saat beklettikten sonra iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve bir tülbent yardımıyla süzün ve posalarından ayırın dolaba koyup soğumasını bekleyin.

Limonata: Limonata için gerekli malzemeler, beş adet limon, İki su bardağı şeker ve dört lt su. Malzemeler hazırsa limonata yapmaya geçelim. Öncelikle, limonları kabuklarıyla rendeleyip sularını sıkın. Geniş ve derin bir kaba limon kabukları, limon suyu, limon posaları, şeker ve suyu koyup şöyle bir karıştırıp dolaba kaldırın. 4 saat beklettikten sonra iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın ve bir tülbent yardımıyla süzün ve posalarından ayırın dolaba koyup soğumasını bekleyin.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23