• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Vişneli pilav nasıl yapılır? | Vişneli pilav tarifi

2020-06-28 15:09:51
Vişneli pilav nasıl yapılır? | Vişneli pilav tarifi

Kolay vişneli pilav | Farklı bir pilav tarifi arayanlar vişneli pilav yapılıp yapılmadığını araştırıyor. Pek çok kişi “Vişneli pilav olur mu?” , “Vişneli pilav nasıl olur?” , “Kolay vişneli pilav tarifi” , “Vişneli pilavının yanına ne yapılır?” , “Vişneli pilav malzemeleri” konularını araştırıyor. İşte, vişneli pilav tarifi.

#1
Foto - Vişneli pilav tarifi | 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan Yarım kilo vişne 300 gr kuşbaşı et 150 gr tereyağı 2.5 su bardağı su 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık Tuz

Vişneli pilav tarifi | 2 su bardağı pirinç 1 adet soğan Yarım kilo vişne 300 gr kuşbaşı et 150 gr tereyağı 2.5 su bardağı su 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık Tuz

#2
Foto - Vişneli pilav nasıl yapılır? | Vişneli pilavı yapmaya başlamadan önce pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Rendelediğiniz soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Tencereye kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin. Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin.

Vişneli pilav nasıl yapılır? | Vişneli pilavı yapmaya başlamadan önce pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin. Rendelediğiniz soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Tencereye kuşbaşı eti ekleyin. Etler suyunu çekince yarım su bardağı sıcak su ilave edip pişirin. Tuz, yarım yemek kaşığı toz şeker ve kalan tereyağını bir tavaya alıp eritin. Yağ eriyince 2 bardak daha su ilave edin.

#3
Foto - Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına alın. Ortasına etleri yerleştirin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin. Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Pilavınızı sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Pirinçleri iyice yıkayın, su kaynayınca tencereye alın. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Pilav demlendikten sonra kek kalıbına alın. Ortasına etleri yerleştirin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkartıp, kalan şekeri ilave ederek ocakta bir iki dakika pişirin. Pilavın üzerine vişneleri yerleştirin. Fıstığı ayçiçeği yağında kavurarak pilava ilave edin. Pilavınızı sıcak servis edin. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı