• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Talaş böreği nasıl yapılır? | Talaş böreği tarifi

2020-05-23 14:28:18
Talaş böreği nasıl yapılır? | Talaş böreği tarifi

Pratik talaş böreği tarifi | Çıtır çıtır dokusu, sebzelerin ahengiyle talaş böreğinin yeri bir başkadır. Pek çok kişi "Talaş böreği nasıl yapılır?" , "Milföyden talaş böreği tarifi" , "Yalancı talaş böreği tarifi" , "Talaş böreği malzemeleri" , "4 kişilik talaş böreği tarifi" , "Denenmiş talaş böreği tarifi" konularını araştırıyor. İşte, talaş böreği tarifi.

#1
Foto - Talaş böreği tarifi Malzemeler: Yarım kilo kuşbaşı 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 adet haşlanmış havuç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım su bardağı sıcak su 10 adet milföy hamuru Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı çörek otu 2 yemek ay çekirdeği ya da susam

Talaş böreği tarifi Malzemeler: Yarım kilo kuşbaşı 1 adet soğan 1 su bardağı haşlanmış bezelye 2 adet haşlanmış havuç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz Yarım su bardağı sıcak su 10 adet milföy hamuru Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı çörek otu 2 yemek ay çekirdeği ya da susam

#2
Foto - Talaş böreği nasıl yapılır?

Talaş böreği nasıl yapılır?

#3
Foto - Öncelikle bezeyle ve küp küp doğradığınız havuçları ayrı tencerelerde haşlayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Tencereye bezelye, havuç, salça ve sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar iç harcı pişirin. Ocağın altını kapatırken tuz ve baharatları ilave edin. Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin. Böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Talaş böreğini sıcak olarak servis etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

Öncelikle bezeyle ve küp küp doğradığınız havuçları ayrı tencerelerde haşlayın. Soğanı küçük küçük doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını küçük bir tencerede eritin. Sote kuşbaşı etleri yüksek ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun. Kuru soğanları ekleyip pişirme işlemini sürdürün. Tencereye bezelye, havuç, salça ve sıcak su ekleyin. Etler yumuşayana kadar iç harcı pişirin. Ocağın altını kapatırken tuz ve baharatları ilave edin. Oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarının orta kısımlarına hazırladığınız etli iç harçtan koyun. Üçgen ya da kare şeklinde kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz böreklerin üzerine ayçiçek yağıyla çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörek otu ve ay çekirdeği içi serpiştirin. Böreği önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Talaş böreğini sıcak olarak servis etmeye özen gösterin. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı