• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
31
Sıcak kurban eti nasıl saklanmalı?

2017-08-21 11:06:29
Sıcak kurban eti nasıl saklanmalı?

Kurban, kesildikten hemen sonra parçalara ayrılır. Fakat et parçalar halindeyken sıcaklığını korumaya devam eder. Peki sıcak kurban etinin buzdolabına konulması ne kadar doğru?

#1
Foto - Kurban etinin iyi değerlendirilmesi için kesimden sonraki aşamalar da çok önemlidir. Kesilen et, parçalara ayrıldıktan sonra da sıcaklığını korumaktadır.

Kurban etinin iyi değerlendirilmesi için kesimden sonraki aşamalar da çok önemlidir. Kesilen et, parçalara ayrıldıktan sonra da sıcaklığını korumaktadır.

#2
Foto - Kesimden hemen sonra buzdolabına konulan et bozulur. Etin ilk olarak kendi sıcaklığını atması gerekir.

Kesimden hemen sonra buzdolabına konulan et bozulur. Etin ilk olarak kendi sıcaklığını atması gerekir.

#3
Foto - Kurban etleri kesimin ardından parçalara ayrıldıktan hemen sonra buzdolabına kaldırılmamalı; parçalar halinde temiz kaplara konularak en az 3-4 saat dinlendirilmeli.

Kurban etleri kesimin ardından parçalara ayrıldıktan hemen sonra buzdolabına kaldırılmamalı; parçalar halinde temiz kaplara konularak en az 3-4 saat dinlendirilmeli.

#4
Foto - Sıcaklığını atmadan buzluğa giren etin yüzeyi kurur içi sıcak kalmaya devam eder, bakteri üretir ve ette koku meydana gelir.

Sıcaklığını atmadan buzluğa giren etin yüzeyi kurur içi sıcak kalmaya devam eder, bakteri üretir ve ette koku meydana gelir.

#5
Foto - Poşetlenen etler büyük parçalar halinde hava almalarına engel olacak şekilde üst üste dizilmemelidir.

Poşetlenen etler büyük parçalar halinde hava almalarına engel olacak şekilde üst üste dizilmemelidir.

#6
Foto - Buzdolabı etin iç sıcaklığını soğutamayacağı için iki gün gibi kısa bir süre içinde ette yeşillenmeler meydana gelebilir.

Buzdolabı etin iç sıcaklığını soğutamayacağı için iki gün gibi kısa bir süre içinde ette yeşillenmeler meydana gelebilir.

#7
Foto - Etin bu kısımları yenmemeli, ayıklanmalıdır. Buzdolabındaki etler 24 saat geçtikten sonra tüketilmelidir.

Etin bu kısımları yenmemeli, ayıklanmalıdır. Buzdolabındaki etler 24 saat geçtikten sonra tüketilmelidir.

#8
Foto - Ayrıca etleri çok yüksek ateş yerine kısık ateşte pişirin. Etler pişerken çok sık çevirmeyin çünkü içi çiğ kalır.

Ayrıca etleri çok yüksek ateş yerine kısık ateşte pişirin. Etler pişerken çok sık çevirmeyin çünkü içi çiğ kalır.

#9
Foto - Eti çevirirken çatal yerine maşa kullanın, çatal batırıp eti delerseniz yine içindeki suyu salar. Bu da hem lezzet, hem besin öğesi kaybı demektir.

Eti çevirirken çatal yerine maşa kullanın, çatal batırıp eti delerseniz yine içindeki suyu salar. Bu da hem lezzet, hem besin öğesi kaybı demektir.

#10
Foto - Az pişmiş ya da yanma derecesinde çok pişmiş etleri tercih etmeyin, az pişmiş etler içindeki mikrobiyal aktivite devam ediyor olabilir.

Az pişmiş ya da yanma derecesinde çok pişmiş etleri tercih etmeyin, az pişmiş etler içindeki mikrobiyal aktivite devam ediyor olabilir.

#11
Foto - Çok pişmiş, neredeyse yanmış etlerdeki kanserojen madde oranı çok fazladır. En sağlıklı et pişirme yöntemlerinden biri de ızgaradır.

Çok pişmiş, neredeyse yanmış etlerdeki kanserojen madde oranı çok fazladır. En sağlıklı et pişirme yöntemlerinden biri de ızgaradır.

#12
Foto - Fakat mangal yaparken çok dikkat edilmelidir. Çünkü etin ateşe çok yakın olması kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olur.

Fakat mangal yaparken çok dikkat edilmelidir. Çünkü etin ateşe çok yakın olması kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olur.

#13
Foto - Mangal yaparken kömürün kor halini almasını beklemeli ve et ile ateşin arasının 15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

Mangal yaparken kömürün kor halini almasını beklemeli ve et ile ateşin arasının 15 cm olmasına dikkat edilmelidir.

#14
Foto -

#15
Foto -

#16
Foto -

#17
Foto -

#18
Foto -

#19
Foto -

#20
Foto -

#21
Foto -

#22
Foto -

#23
Foto -

#24
Foto -

#25
Foto -

#26
Foto -

#27
Foto -

#28
Foto -

#29
Foto -

#30
Foto -

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı