• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Pastane poğaçası nasıl yapılır? | Mayalı pastane poğaçası tarifi

2020-05-23 15:08:10
Pastane poğaçası nasıl yapılır? | Mayalı pastane poğaçası tarifi

Mayalı poğaça tarifi | Pastane poğaçası hazırlamak isteyenler “Mayalı poğaça tarifi” , “Pastane poğaçası nasıl yapılır?” , “Pastane poğaçası malzemeleri” , “Mide yakmayan poğaça tarifi” , “Kolay poğaça” , “Basit poğaça tarifi” , “Yumuşacık poğaça tarifi” , “Bayatlamayan poğaça tarifi” konularını araştırıyor. İşte, mayalı pastane poğaçası tarifi.

#1
Foto - Mayalı pastane poğaçası tarifi 1 paket kuru maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1,5 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 5,5 - 6 su bardağı un Üzeri için: 1 tatlı kaşığı su 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Mayalı pastane poğaçası tarifi 1 paket kuru maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1,5 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 5,5 - 6 su bardağı un Üzeri için: 1 tatlı kaşığı su 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

#2
Foto - Pastane poğaçası nasıl yapılır?

Pastane poğaçası nasıl yapılır?

#3
Foto - Ilık su, ılık süt, şeker ve maya bir kasede güzelce karıştırılır. Karışım 5 dakika mayalanmaya bırakılır. Ardından sıvı yağ karışıma eklenir. Un azar azar eklenirken hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. 1 saatin sonunda hamurdan parçalar koparın ve şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta, yağ ve suyu karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Ardından bir çatalla sürdüğünüz sosa şekil verin. Yarım saat kadar tepside poğaçaları dinlendirin. Son olarak poğaçaları 180 derecelik fırına sürün. Afiyet olsun.

Ilık su, ılık süt, şeker ve maya bir kasede güzelce karıştırılır. Karışım 5 dakika mayalanmaya bırakılır. Ardından sıvı yağ karışıma eklenir. Un azar azar eklenirken hamur yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamurun üzerini kapatın ve yaklaşık bir saat mayalanmaya bırakın. 1 saatin sonunda hamurdan parçalar koparın ve şekillendirdiğiniz poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta, yağ ve suyu karıştırıp poğaçaların üzerine sürün. Ardından bir çatalla sürdüğünüz sosa şekil verin. Yarım saat kadar tepside poğaçaları dinlendirin. Son olarak poğaçaları 180 derecelik fırına sürün. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı