• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Muhallebili kadayıf tarifi | Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

2020-05-20 21:28:57
Muhallebili kadayıf tarifi | Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Muhallebili kadayıf gerekli malzemeler | Bayram sofralarının olmazsa olmaz tatlılarından biridir kadayıf. Farklı bir kadayıf tatlısı tarifi arayanlar "Tel kadayıf tatlısı tarifi" , "Muhallebili kadayıf nasıl yapılıyor?" , "Muhallebili kadayıf püf noktası" , "4 kişilik muhallebili kadayıf tarifi" , "Denenmiş muhallebili kadayıf tarifi" konularını araştırıyor. İşte, detaylar.

#1
Foto - Muhallebili kadayıf tarifi Malzemeler: 350 gram tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için; 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket krema

Muhallebili kadayıf tarifi Malzemeler: 350 gram tel kadayıf 3 yemek kaşığı tereyağı 5 yemek kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz Muhallebisi için; 1 litre süt 4 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 adet yumurta sarısı 1 paket krema

#2
Foto - Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

Muhallebili kadayıf nasıl yapılır?

#3
Foto - Kadayıfı pişirmeden önce iki saat kadar derin dondurucuda dinlendirin. Dondurucudan çıkardığınız kadayıfı didikleyin. Bir tavaya tereyağı, şekeri, kadayıfı ve cevizi ekleyip kavurun. Kadayıflar kızarınca ocağın altını kapatın ve kadayıfları pişme işlemi durması için farklı bir kaseye alın. Bir tencereye un, mısır nişastası, şeker ve yumurta sarısını alın. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebi 10 - 15 dakika soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın. Bir tepsinin altına önce kadayıfların yarısını ekleyin. Kadayıfların üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı serin. Tatlı soğuyunca buzdolabını kaldırın. Muhallebili kadayıfınız 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kadayıfı pişirmeden önce iki saat kadar derin dondurucuda dinlendirin. Dondurucudan çıkardığınız kadayıfı didikleyin. Bir tavaya tereyağı, şekeri, kadayıfı ve cevizi ekleyip kavurun. Kadayıflar kızarınca ocağın altını kapatın ve kadayıfları pişme işlemi durması için farklı bir kaseye alın. Bir tencereye un, mısır nişastası, şeker ve yumurta sarısını alın. Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alın. Muhallebi 10 - 15 dakika soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ekleyip karıştırın. Bir tepsinin altına önce kadayıfların yarısını ekleyin. Kadayıfların üzerine muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı serin. Tatlı soğuyunca buzdolabını kaldırın. Muhallebili kadayıfınız 3-4 saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı