• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Limon reçeli nasıl yapılır? | Limon reçeli tarifi

2020-07-02 16:58:29
Limon reçeli nasıl yapılır? | Limon reçeli tarifi

Kolay limon reçeli | Yaz mevsimiyle birlikte hanımlar tazecik meyvelerden reçeller yapmaya başladı. Mayhoş lezzetleri sevenler limon reçeli olup olmadığını merak ediyor. Birçok kişi “Limon kabuğu reçeli olur mu?” , “Limon kabuğu reçeli püf noktası” , “Limon reçeli gerekli malzemeler” , “Kolay limon reçeli” konularını inceliyor. İşte, lezzetli limon reçeli tarifi.

#1
Foto - Limon reçeli tarifi Malzemeler: 4 adet limon 1 su bardağı su 2 su bardağı şeker

Limon reçeli tarifi Malzemeler: 4 adet limon 1 su bardağı su 2 su bardağı şeker

#2
Foto - Limon reçeli nasıl yapılır? Limon reçelini kahvaltı sofralarında ikram edebileceğiniz gibi hamur işlerinizde de kullanabilirsiniz. Öncelikle limonları yıkayın. Ardından limon kabuklarını meyve soyacağıyla soyun. Kabuklarda beyazlıkların kalmamasına dikkat ederek soymanız önemli. Limonların etrafında kalan beyazlıkları ayırın.

Limon reçeli nasıl yapılır? Limon reçelini kahvaltı sofralarında ikram edebileceğiniz gibi hamur işlerinizde de kullanabilirsiniz. Öncelikle limonları yıkayın. Ardından limon kabuklarını meyve soyacağıyla soyun. Kabuklarda beyazlıkların kalmamasına dikkat ederek soymanız önemli. Limonların etrafında kalan beyazlıkları ayırın.

#3
Foto - Limonları dilimleyin. Limonları bir tencerenin içine alın ve üzerine şekeri gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak limonların suyunu salmasını bekleyin. Limon kabuklarını derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su dökün. 5 dakika sonunda kabukları süzün. Bu işlemi 3-4 kez tekrar edin. Limon ve şeker karışımını 3-4 saat beklettikten sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip ocağa alın. Reçel kaynayınca kabukları tencereye atın. Reçeli 40 dakika kadar orta ısıda pişirin. Kıvam alan reçeli ocaktan indirin ve kavanozları bölüştürün. Afiyet olsun.

Limonları dilimleyin. Limonları bir tencerenin içine alın ve üzerine şekeri gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak limonların suyunu salmasını bekleyin. Limon kabuklarını derin bir kaseye alın ve üzerine sıcak su dökün. 5 dakika sonunda kabukları süzün. Bu işlemi 3-4 kez tekrar edin. Limon ve şeker karışımını 3-4 saat beklettikten sonra üzerine bir su bardağı su ilave edip ocağa alın. Reçel kaynayınca kabukları tencereye atın. Reçeli 40 dakika kadar orta ısıda pişirin. Kıvam alan reçeli ocaktan indirin ve kavanozları bölüştürün. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı