• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Kolay baklava tarifi | Milyöf hamurundan baklava tarifi

2020-05-20 10:19:27
Kolay baklava tarifi | Milyöf hamurundan baklava tarifi

Baklava nasıl yapılır? Baklava son derece zahmetli tatlılardan biridir. Ancak bu leziz tatlıyı son derece pratik yöntemlerle hazırlayabilirsiniz. Pek çok kişi "Kolay baklava tarifi" , "Milföy hamurundan baklava olur mu?" , "En lezzetli baklava tarifi" , "Pratik baklava nasıl yapılır?" , "Pratik baklava tarifi" , "Milföy baklava malzemeleri" konularını araştırıyor. İşte, milyöf hamurundan baklava tarifi.

#1
Foto - Kolay baklava tarifi | Milyöf hamurundan baklava tarifi 4 yaprak milföy hamuru 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 yemek kaşığı nişasta 100 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için: 1. 5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Bir kaç damla limon suyu

Kolay baklava tarifi | Milyöf hamurundan baklava tarifi 4 yaprak milföy hamuru 1 su bardağı kırılmış ceviz 1 yemek kaşığı nişasta 100 gram tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için: 1. 5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Bir kaç damla limon suyu

#2
Foto - Milyöf hamurundan baklava nasıl yapılır?

Milyöf hamurundan baklava nasıl yapılır?

#3
Foto - Milföy hamuru mutfakta hanımların eli ayağı konumunda. Bolca tereyağı ile hazırlanan ve marketlerde kolaylıkla bulunan milföy hamurundan hem tatlı hem de tuzlu onlarca tarif hazırlamanız mümkün. Bayramın gelmesiyle birlikte pek çok kişi zahmetsizce baklava hazırlamak istiyor. Hem lezzetli hem de pratik baklava hazırlamak isteyenlerin imdadına ise milföy hamurları yetişiyor.

Milföy hamuru mutfakta hanımların eli ayağı konumunda. Bolca tereyağı ile hazırlanan ve marketlerde kolaylıkla bulunan milföy hamurundan hem tatlı hem de tuzlu onlarca tarif hazırlamanız mümkün. Bayramın gelmesiyle birlikte pek çok kişi zahmetsizce baklava hazırlamak istiyor. Hem lezzetli hem de pratik baklava hazırlamak isteyenlerin imdadına ise milföy hamurları yetişiyor.

#4
Foto - Tatlıyı hazırlamaya başlamak için öncelikle şerbetten işe başlamalısınız. Şerbeti için, şeker ve suyu uygun bir tencereye alın ve 10- 15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu koyun. Milföy hamurunuzu buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar yumuşaması için dışarıda biraz bekletin. Daha sonra nişasta ile çok az açın. Uygun bir tepsiye 2 tane milföyü yan yana olacak şekilde yerleştirin.

Tatlıyı hazırlamaya başlamak için öncelikle şerbetten işe başlamalısınız. Şerbeti için, şeker ve suyu uygun bir tencereye alın ve 10- 15 dakika kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu koyun. Milföy hamurunuzu buzluktan çıkarın ve 10 dakika kadar yumuşaması için dışarıda biraz bekletin. Daha sonra nişasta ile çok az açın. Uygun bir tepsiye 2 tane milföyü yan yana olacak şekilde yerleştirin.

#5
Foto - Üstüne cevizi serpin. Kalan 2 milföy hamurunu cevizlerin üzerine kapatın ve tatlınızı kare kare dilimleyin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 40- 50 dakika pişirin. Ilımış olan baklavanın üzerine şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin. Baklavanın şerbetini çekmesi için 2-3 saat kadar bekleyin.

Üstüne cevizi serpin. Kalan 2 milföy hamurunu cevizlerin üzerine kapatın ve tatlınızı kare kare dilimleyin. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 40- 50 dakika pişirin. Ilımış olan baklavanın üzerine şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin. Baklavanın şerbetini çekmesi için 2-3 saat kadar bekleyin.

#6
Foto - Afiyet olsun.

Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı