• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi | Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

2020-05-23 16:19:16
Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi | Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır? Pek çok kişi "Ekmek kadayıfı tarifi" , Ekmek kadayıfı nasıl yapılır?" , "Ekmek kadayıfı malzemeleri" , "4 kişilik ekmek kadayıfı tarifi" , "Denenmiş ekmek kadayıfı tarifi" konularını araştırıyor. İşte, kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi.

#1
Foto - Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Karamelli şerbet için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Ara kreması: 2, 5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya

Kaymaklı ekmek kadayıfı tarifi Malzemeler: 3 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 3 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Karamelli şerbet için: 3 su bardağı su 3 su bardağı şeker Ara kreması: 2, 5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi 4 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya

#2
Foto - Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

#3
Foto - Bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp 5 dakika çırpıyoruz. Ardından unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız keki küçük boy bur tepsiye döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Keki soğumaya bırakıp karameli hazırlamaya başlıyoruz. Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz, iyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar suyu döküyoruz. Suyu kattığınızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.

Bir yoğurma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp 5 dakika çırpıyoruz. Ardından unu, kabartma tozunu, vanilyayı ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız keki küçük boy bur tepsiye döküp, 170 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Keki soğumaya bırakıp karameli hazırlamaya başlıyoruz. Şekeri tencereye koyup kısık ayarda eritiyoruz, iyice sıvı haline gelince üzerine yavaş yavaş 3 bardak kaynar suyu döküyoruz. Suyu kattığınızda şeker katılaşıyor, şeker tekrar eriyene kadar kaynatıyoruz.

#4
Foto - Krema için Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz ve piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızın hepsini döküp güzelce yayıyoruz. Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra kaymak ya da krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Krema için Hindistan cevizi ve vanilya haricindeki tüm malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz ve piştikten sonra Hindistan cevizi ve vanilyayı ekleyerek mikserle çırpıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimizi enlemesine ikiye bölüyoruz, önce alt kısmı tekrar pişirdiğimiz tepsiye koyuyoruz. İlk sıcaklığı çıkmış karamel şerbetimizin yarısını alt kısma döküyoruz. Ortaya kremamızın hepsini döküp güzelce yayıyoruz. Üst kısmı da dikkatlice yerleştirilip kalan şerbeti de kekin her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra kaymak ya da krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı