• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Karpuz kabuğu reçeli tarifi

2020-07-02 17:54:16
Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Kolay reçel tarifi | Yaz mevsimi denildiğinde akla gelen ilk meyveler arasında yer alır karpuz. Yaz boyu aldığınız leziz karpuzların kabuklarını da değerlendirebilirsiniz. Hem de bu kabuklardan reçeller hazırlayabilirsiniz. Birçok kişi “Karpuz reçeli püf noktası” , “Karpuz reçeli nasıl yapılır?” , “Karpuz kabuğu reçeli için gerekli malzemeler” konularını inceliyor. İşte, leziz karpuz kabuğu reçeli tarifi.

#1
Foto - Karpuz kabuğu reçeli tarifi Malzemeler: 2 dilim karpuz kabuğu 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu

Karpuz kabuğu reçeli tarifi Malzemeler: 2 dilim karpuz kabuğu 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su 2 yemek kaşığı limon suyu

#2
Foto - Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

#3
Foto - Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? | Reçeli hazırlamak için işe kabuklarını güzelce yıkayarak başlayın. Kabukların yeşil kısımlarını meyve soyacağı ile incecik temizleyin. Ardından kabukları küp küp doğrayın. Var ise kabukları ve suyu düdüklü tencereye alıp 15 dakika pişirin.

#4
Foto - Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın. Kabukların üzerine şekeri ilave edin. Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz. 35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin. Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın. Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın. Şimdiden kolay gelsin.

Yumuşayan kabukları ayrı bir tencereye alın. Kabukların üzerine şekeri ilave edin. Arzu ederseniz bu aşamada tencereye 7-8 adet karanfil ilave edebilirsiniz. 35-40 dakika kabuklar renk değiştirene kadar reçeli kısık ateşte pişirin. Arzu ettiğiniz renge ulaşınca tencereye limon suyunu ekleyin. 5 dakika sonra ocağı kapatın ve reçeli ılımaya bırakın. Ilınan reçeli kavanozlara bölüştürüp kapağını sıkıca kapatın. Şimdiden kolay gelsin.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

Yaay İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23