• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Kadayıf dolması püf noktası | Kadayıf dolması nasıl yapılır?

2020-05-20 10:08:53
Kadayıf dolması püf noktası | Kadayıf dolması nasıl yapılır?

Kadayıf dolması tarifi | Lezzetli bir tatlı tarifi arayanlar "Kadayıf dolması nasıl yapılır?" , "Kadayıf dolması tarifi" , "Kadayıf dolması için malzemeler" , "Pratik kadayıf dolması" , "En kolay kadayıf dolması" , "Denenmiş kadayıf dolması" tariflerini araştırıyor. Peki, kadayıf dolması nasıl yapılır?

#1
Foto - Kadayıf dolması tarifi | Kadayıf dolması püf noktası Malzemeler: 300 gram taze tel kadayıf 1 su bardağı kırılmış ceviz Üzeri için; 3 adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım paket vanilya Kızartmak için; Sıvı yağ Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker 3-4 damla limon suyu

Kadayıf dolması tarifi | Kadayıf dolması püf noktası Malzemeler: 300 gram taze tel kadayıf 1 su bardağı kırılmış ceviz Üzeri için; 3 adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım paket vanilya Kızartmak için; Sıvı yağ Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker 3-4 damla limon suyu

#2
Foto - Kadayıf dolması nasıl yapılır?

Kadayıf dolması nasıl yapılır?

#3
Foto - Kadayıf dolması hem lezzetli hem de pratik tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifle ailenizin yüzünü güldürebilirsiniz. Kadayıf dolmasını hazırlamaya şerbetinden başlıyoruz. Öncelikle şeker ve suyu yaklaşık yarım saat kaynatıyoruz. Şerbeti ocaktan indirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bu sebeple tatlı hazırlamadan birkaç saat önce şerbeti kaynatıp, ılındıktan sonra buzdolabına kaldırmanız uygun olacaktır. Kadayıfı didikleyerek havalandırıyoruz. Kadayıftan avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.

Kadayıf dolması hem lezzetli hem de pratik tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarifle ailenizin yüzünü güldürebilirsiniz. Kadayıf dolmasını hazırlamaya şerbetinden başlıyoruz. Öncelikle şeker ve suyu yaklaşık yarım saat kaynatıyoruz. Şerbeti ocaktan indirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbetin soğuk olması gerekiyor. Bu sebeple tatlı hazırlamadan birkaç saat önce şerbeti kaynatıp, ılındıktan sonra buzdolabına kaldırmanız uygun olacaktır. Kadayıfı didikleyerek havalandırıyoruz. Kadayıftan avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.

#4
Foto - Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.

Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz.

#5
Foto - Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Kızaran kadayıfları hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. Kadayıf dolmalarını 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tuttuktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Tatlıyı ılık olarak ikram edebilirsiniz, Afiyet olsun.

Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Kızaran kadayıfları hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. Kadayıf dolmalarını 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tuttuktan sonra servis tabağına alabilirsiniz. Tatlıyı ılık olarak ikram edebilirsiniz, Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı