• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

2024-08-13 21:48:06
Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Japonya’dan Türkiye'ye gelen Ryo Nakahara, Giresun'da fındık topladı.

#1
Foto - Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Giresun’da fındık hasadı tüm hızıyla sürerken Japonya’nın Fukuoka kentinde fındık ticareti yapan Ryo Nakahara, Japon müşterilerine fındığın üretim aşamalarını göstermek adına Giresun’a geldi. Giresunlu genç kadın girişimci Demet Öztürk’ün daveti üzerinde Piraziz ilçesine gelen Nakahara, fındığın hasat sürecini tüm aşamalarıyla deneyimledi. Nakahara, bahçeden fındığı toplayarak hem çuvalladı hem de taşıdı.

#2
Foto - Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Japonya’da yaklaşık bir buçuk yıldır fındık ticaretiyle uğraşan Nakahara, fındık ithalatının yanı sıra Türkçe’yi de öğrendi. Fındık toplamanın oldukça zor olduğunu ifade eden Nakahara, “Giresun'da 1,5 yıldır fındık ticareti yapıyorum.

#3
Foto - Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Hasada katılmak için ve Japon müşterilerime fındığın tüm aşamalarını göstermek için buradayım. Fındık toplamak zor. Özellikle yokuş olan bahçelerde ama yine de fındığı çok sevdiğim için keyif aldım. Fındık hem lezzetli hem de çok sağlıklı bir ürün. Bir de fındık toplamak çok zor. Bahçeler çok dik. Fındık toplamak keyifli ama çok zor. Aile bağları daha da güçlendirilebilir” diye konuştu.

#4
Foto - Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Japonya’da fındığın daha çok çikolatalı ürünlerle tüketildiğini ifade eden Nakahara, “Japonya’da fındığı çoğu kişi bilmiyor. Genelde kaju ve badem gibi kuruyemişler tercih ediliyor. Bunun temel sebebi fiyattan dolayı. Japonya’da fındık pahalı. Ama benim müşterim çok seviyorlar. Daha doğrusu, Giresun fındığını yedikten sonra sevmeye başlıyorlar. Böyle diyebilirim. Fındığın Japonya’daki tüketimi çoğunlukla çikolatalı ürünlerle sağlanıyor. Kek ve pasta yapılıyor. Bir de kahvaltıda yoğurtla ve yulaf ezmesiyle tüketiliyor. Benim favorim cevizli makarna. Fındık ve fesleğen sosu çok güzel uyuyor. Toplamda 3 yıldan fazla Türkiye'de kaldım. Türk insanları her zaman bana çok sıcakkanlı davrandılar. Giresun'da hiç kötü bir deneyim başıma gelmedi. Japonya'da sizin değerli fındıklarınızı daha çok tanıtacağım. Her yaz Giresun'dayım. Seneye görüşürüz hoş çakalın” şeklinde konuştu.

#5
Foto - Japonya'dan Giresun'a bakın neden geldi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Doğru Tespit

Şu Yabancılara ezilme aşırı ilgi gereksiz iyilik bırakılmalı adamlar çıkarları için yanaşıp sömürüp giderler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23