• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

2020-06-01 13:07:19
İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik maaşı alanlar ayın kaçında maaşlarının ödeneceğini merak ediyor. Milyonlarca kişi “işsizlik maaşı ne zaman yatar?” , “İşsizlik maaşı ayın kaçında yatacak?” , “İşsizlik maaşı başvuru” , “İşsizlik maaşı kaç ay alınır?” , “İşsizlik maaşı haziranın kaçında yatacak?” , “Haziran ayında işsizlik maaşı hangi gün yatacak?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

#1
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşten çıkarılan ya da haklı fesihle işlerinden ayrılan vatandaşlara hayatlarını idame ettirmeleri için belli bir süre maddi destek sağlanıyor. İşsizlik maaşı alan kişiler maaşlarının hanfi gün yatacağını merak ediyor.

#2
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

#3
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, mayıs ayı işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemelerinin 1-5 Haziran tarihleri arasında yapılacağını bildirdi. Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 5 Haziran'da yapılması gereken mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ile kısa çalışma ödeneği ödemelerinin erkene alındığını ifade etti. Bakan Selçuk, ödemelerin bugünden itibaren T.C kimlik numaralarının son hanesine göre hak sahiplerinin banka hesaplarına yatırılacağını kaydetti.

#4
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

Koronavirüsle mücadele sürecinde vatandaşların evlerinden daha az çıkmaları ve kalabalık ortamlara girmemeleri için ödemelerin başvuru sürecinde bildirilen banka hesaplarına yatırılacağını aktaran Selçuk, sistemde IBAN bilgileri bulunmayanların da PTT üzerinden ödemelerinin yapıldığını hatırlattı. Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında tüm toplum kesimlerini desteklemeye devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, şunları kaydetti: "Mayıs ayına ilişkin işsizlik ödeneği ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri, yoğunluğun önlenmesi amacıyla 1-5 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Buna göre, T.C kimlik numaralarının son hanesi 0 olanlara 1 Haziran'da, 2 olanlara 2 Haziran'da, 4 olanlara 3 Haziran'da, 6 olanlara 4 Haziran'da, 8 olanlara da 5 Haziran'da ödemeler yapılacak."

#5
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik parasını kimler alır? Kendi istek ve kusuru dışında işsiz kalmak, Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmuş olmak.

#6
Foto - İşsizlik maaşı ne zaman yatacak?

İşsizlik maaşı kaç ay alınır? Kanunda yer alan diğer şartları taşınması kaydıyla hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde; 600 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 180 gün, 900 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 240 gün, 1080 gün sigortalı olarak çalışıp işsizlik sigortası primi ödemiş olan sigortalı işsizlere 300 gün süre ile işsizlik ödeneği verilmektedir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23