• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Havuç dilimi baklava nasıl yapılır? | Havuç dilimi baklava tarifi

2020-05-20 21:11:16
Havuç dilimi baklava nasıl yapılır? | Havuç dilimi baklava tarifi

Baklava yufkasıyla havuç dilimi baklava tarifi | Bayramların olmazsa olmazı baklavayı evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Pek çok kişi "Kolay havuç dilimi baklava tarifi" , "Havuç dilimi baklava malzemeleri" , "Havuç dilimi baklava için kaç tane yufka lazım" , "Havuç dilimi baklava şerbeti" , "Pratik baklava" , "Kolay baklava" konularını araştırıyor. İşte, havuç dilimi baklava tarifi.

#1
Foto - Havuç dilimi baklava tarifi Malzemeler: 1 paket baklavalık Yufka 250 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Ceviz Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su 4 damla limon suyu Üzeri için; Toz Antep fıstığı

Havuç dilimi baklava tarifi Malzemeler: 1 paket baklavalık Yufka 250 gram tereyağı Yarım çay bardağı sıvı yağ Ceviz Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3, 5 su bardağı su 4 damla limon suyu Üzeri için; Toz Antep fıstığı

#2
Foto - Havuç dilimi baklava nasıl yapılır?

Havuç dilimi baklava nasıl yapılır?

#3
Foto - Öncelikle tatlıyı yapmaya şerbetinden başlamalısınız. Su ve şekeri 20-25 dakika kaynatın. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdiğiniz şerbeti soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın tepsinini ters çevirin. Paketten çıkardığınız yufkaları üst üste alın ve tepsiyi ölçü alarak yuvarlak olarak kesin. Bu arada bir tavada tereyağını eritin. Tereyağının içerisine sıvıyağı da ekleyin.

Öncelikle tatlıyı yapmaya şerbetinden başlamalısınız. Su ve şekeri 20-25 dakika kaynatın. Ocağı kapatmadan önce limon suyunu ekleyin. Ocaktan indirdiğiniz şerbeti soğumaya bırakın. Yuvarlak fırın tepsinini ters çevirin. Paketten çıkardığınız yufkaları üst üste alın ve tepsiyi ölçü alarak yuvarlak olarak kesin. Bu arada bir tavada tereyağını eritin. Tereyağının içerisine sıvıyağı da ekleyin.

#4
Foto - Tepsiye bir kat yufka serin arasına erittiğiniz yağdan sürün. İkinci katı serin ve ikinci katın arasına yanlardan kestiğiniz yufka parçalarından dizin. Aynı işlemi tepsinin yarısına gelinceye kadar sürdürün. Tam ortaya dövülmüş ceviz serpin. Kalan yufkaları aralarını yağlayarak dizin. Son olarak baklavayı havuç dilimi şeklinde kesin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sürün. Baklava kızarınca fırından çıkarın. Sıcak baklavaya soğuyan şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin. Baklavayı servis ederken üzerine toz fıstık serpin. Afiyet olsun .

Tepsiye bir kat yufka serin arasına erittiğiniz yağdan sürün. İkinci katı serin ve ikinci katın arasına yanlardan kestiğiniz yufka parçalarından dizin. Aynı işlemi tepsinin yarısına gelinceye kadar sürdürün. Tam ortaya dövülmüş ceviz serpin. Kalan yufkaları aralarını yağlayarak dizin. Son olarak baklavayı havuç dilimi şeklinde kesin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına sürün. Baklava kızarınca fırından çıkarın. Sıcak baklavaya soğuyan şerbeti kepçe yardımıyla gezdirin. Baklavayı servis ederken üzerine toz fıstık serpin. Afiyet olsun .

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı