• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Göçmen böreği nasıl yapılır? Dızmana tarifi

2020-05-23 13:25:35
Göçmen böreği nasıl yapılır? Dızmana tarifi

Bayram sofranız için lezzetli bir börek arıyorsanız dızmanayı deneyebilirsiniz. Pek çok kişi "Dızmana nedir?" , "Dızmana malzemeleri" , "4 kişilik dızmana tarifi" , "Göçmen böreği nasıl yapılır?" , "Pratik göçmen böreği tarifi" , "Göçmen böreği malzemeleri" konularını araştırıyor. İşte, dızmana tarifi.

#1
Foto - Dızmana tarifi Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kuru maya 1 adet yumurta 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5.5 su bardağı un İç malzeme; 1 büyük kase lor peyniri 4 yemek kaşığı sıvıyağ Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ

Dızmana tarifi Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvıyağ 1 paket kuru maya 1 adet yumurta 1 çay kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5.5 su bardağı un İç malzeme; 1 büyük kase lor peyniri 4 yemek kaşığı sıvıyağ Üzeri için; 2 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ

#2
Foto - Göçmen böreği nasıl yapılır?

Göçmen böreği nasıl yapılır?

#3
Foto - Bu bayram sofralarınızı dızmana ile süsleyebilirsiniz. Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık su, ılık süt ve maya alınır. Karışıma sıvıyağ, tuz ve yumurta eklenip, çırpılır. Un ise karışıma yavaş yavaş eklenir. Hamur kıvam alınca üstü örtülür ve bir saat mayalanmaya bırakılır. Bir kaseye sıvıyağ ekleyip ellerinize sürün. Yağlı ellerinizle hamurdan koparıp, yuvarlayın. Hamurun içerisine peynir ekleyip büyük yuvarlaklar hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları bitişik şekilde yerleştirin. Hamur tepside 15-20 dakika dinlendirilir. Üzeri için gerekli malzemeler güzelce çırpılır hamurun üzerine güzelce dökülür. 180 derecelik fırında börek kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Bu bayram sofralarınızı dızmana ile süsleyebilirsiniz. Derin bir karıştırma kabının içerisine ılık su, ılık süt ve maya alınır. Karışıma sıvıyağ, tuz ve yumurta eklenip, çırpılır. Un ise karışıma yavaş yavaş eklenir. Hamur kıvam alınca üstü örtülür ve bir saat mayalanmaya bırakılır. Bir kaseye sıvıyağ ekleyip ellerinize sürün. Yağlı ellerinizle hamurdan koparıp, yuvarlayın. Hamurun içerisine peynir ekleyip büyük yuvarlaklar hazırlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hamurları bitişik şekilde yerleştirin. Hamur tepside 15-20 dakika dinlendirilir. Üzeri için gerekli malzemeler güzelce çırpılır hamurun üzerine güzelce dökülür. 180 derecelik fırında börek kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı