Gaziantep'in muhteşem lezzetleri burada tanıtılıyor: Emine Göğüş Mutfak Müzesi - 1

  • 1905 yılında inşa edilen Göğüş Konağı, o dönemde "Kethüdazade Göğüş İbrahim Efendi Konağı" olarak bilinmekteydi.

  • 2007 yılında Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak restorasyonu yapılan eserin, 2008 yılında müze için teşhir ve tanzimi yapılmış olup, müzede Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü tanıtılmaktadır.

  • Türk mutfak geleneğine önemli katkısı olan ve özgün bir mutfak kültürüne sahip Gaziantep'e has yüzlerce yemek çeşidi mevcuttur.

  • Yemeklerin lezzeti yörede yetiştirilen ürünlerin aromasına ve tadına, her yemek için ayrı ayrı malzemeye, kullanılan baharatlara, yağ çeşidine ve yapanaın maharet ve becerisine bağlıdır.

  • Günler öncesinden hazırlanarak çıkılan sahreler, komşularla beraber yapılan bayram yemekleri ve hazırlıkları, neşe içinde yerine getirilen "yirmi-kırk ve gelin hamamları", yatak biçmeler, çeyizler, kınalar ve düğünler...

  • Yüzlerce yıllık birikim olan mutfak kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş güzelliklerini korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep'e kazandırılmıştır.