• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

2022-05-13 23:42:00
En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

Geleneksel ve vazgeçilmez lezzetlerimizden biri olan su böreği tutkunları için günün her öğününde yenebilen bir hamur çeşididir. Evde su böreği yapımı

#1
Foto - En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

Su böreği hazırlayabilmek için gerekli malzemeler şunlardır: 6 yufka. Sosu için; 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı süt, 2 yumurta, 1/2 su bardağı sıvı yağ. İç harcı için; Beyaz peynir, Kaşar peyniri, Maydanoz. Üzeri için; Yumurta sarısı, Susam,

#2
Foto - En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

Su böreği nasıl hazırlanır? Su böreği hazırlayabilmek için öncelikle su, süt, yumurta ve sıvı yağı bir karıştırma kabı içerisinde çırparak sosumuzu hazırlayalım. Ardından da 1 adet yufkamızı, böreklerimizi pişireceğimiz fırın tepsisi üzerine yerleştirelim. Daha sonra ise su, süt, yumurta ve sıvı yağ ile hazırlamış odluğumuz sostan bol miktarda fırın tepsisine yerleştirdiğimiz yufkaya sürelim. Daha sonra ise 2 adet yufkayı da parçalara ayıralım ve sosa batırarak fırın tepsisine yerleştirelim.

#3
Foto - En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

Beyaz peynir, kaşar peynir ve maydanozu uygun bir kap içerisinde karıştıralım. Daha sonra da hazırladığımız bu iç harcın yarısını, fırın tepsisindeki soslanmış yufkalarımızın üzerine serpelim. ‘ adet yufkayı da parçalar haline getirelim ve sosa batırarak iç harcımızın üzerine yerleştirelim. kalan iç harcı serpelim ve kalan yufka ile de iç harcımızın üzerini kapatalım. En sondaki yufkamızın üzerine çırpılmış yumurta sürelim. İsterseniz böreğimizin üzerin biraz da susam ve çörek otu ekleyelim. En sonunda da dilimlediğimiz börekleri 200 dercelik fırında, yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim. Böreklerimiz piştikten sonra ise istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

#4
Foto - En pratik su böreği tarifi: Ustasından su böreği tarifi ve su böreği püf noktaları

Su böreğinin alt ve üst yufkası haşlanır mı? Su böreği üst yufkası haşlanır mı? Su Böreği Yufkası Nasıl Haşlanır? Su böreği yufkasının haşlanması, bu böreğin en karakteristik özelliğidir. Adını, yufkaların suda haşlanmasından alan su böreği için, yufkaların düzgün bir şekilde haşlanması gerekir. İçerisine tuz eklenmiş kaynayan suda haşlanacak her bir yufka, su yüzeyine düz bir şekilde serilir.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23