• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

2020-04-07 17:33:32
E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler her geçen gün sıkılaştırılıyor. Son olarak vatandaşların market ve pazar yerlerine maske takarak gitmesi zorunlu hale getirildi. Bu gelişmenin ardından vatandaşlar maskeleri nereden temin edeceklerini düşünmeye başladı. Vatandaşların maske ihtiyacının artmasıyla devlet bu talebi ücretsiz karşılamaya karar verdi. Ücretsiz maske dağıtımını araştıranlar “Kimler ücretsiz maske alabilir?” , “Bedava maske nereye gelecek?” , “Maskeler eve mi getirilecek?” , “Ücretsiz maske nasıl alırım?” , “Ücretsiz maske e devletten nasıl başvuru yapılır?” sorularının cevaplarını araştırmaya başladı. Peki, E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

#1
Foto - E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

Aralık ayında Çin’de başlayan koronavirüs birkaç ay içerisinde tüm dünyaya yayıldı. Ülkemizde de ilk vaka 11 Mart’ta tespit edildi. Vakalar 30 bini aştı. Salgının tehlikeli boyutlara ulaşmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşların gönüllü karantina uygulamasını istedi. Vatandaşların zorunlu haller dışında evden çıkmaması isteniyor. Market ve pazara gidenlerin maske takmasıyla birlikte 3 adım mesafe kuralına uyulması talep edildi.

#2
Foto - E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

takmasıyla birlikte 3 adım mesafe kuralına uyulması talep edildi. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlarınsa sokağa çıkması yasaklandı. Yasağa uymayanlara ise pazara cezası veriliyor.

#3
Foto - E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maskelerin parayla satılmayacağını açıkladı. Ücretsiz maske almak isteyenler e devlet üzerinden başvuru yapabilecek. TC kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme girip gerekli bilgileri girdikten sonra hem kendiniz hem de evde yaşayan yakınlarınız için maske talep edebilirsiniz. Maske talep etmek için “basvuru.turkiye.gov.tr” adresine girmeniz gerekiyor.

#4
Foto - E-devletten ücretsiz maske nasıl alınır?

Kimler bedava maske satın alabilir? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz maske verilmeyecek. Diğer vatandaşlara ise bir kutu yani 5 adet maske verilecek. Yetkililer maskelerin dağıtılmaya başladığını duyurdu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23