• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
6
Dolmalık biber nasıl kurulur? Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi

2022-05-22 07:31:16
Dolmalık biber nasıl kurulur? Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi

Kış aylarında sofralardan eksik edilmeyen dolmalık birer kurutmayı merak eden ev hanımlarına tüm detaylarıyla tarifimizi paylaşıyoruz. Dolmalık biber nasıl kurutulur diye merak ediyorsanız, tüm püf noktaları…

#1
Foto - Yapılışı: Taze olarak almış olduğunuz dolma biberi, biber oyacağı ile düzgün bir şekilde oyun. İçinin çekirdeklerini tamamen temizleyip, böceklenmemesi için azar azar tuz dökmeniz yeterlidir. Kalınca bir iğneye kalın bir ip geçirerek, biberlerin taban kısmından ağzı aşağı doğru bakacak şekilde, delerek ipe sıra sıra dizin.

Yapılışı: Taze olarak almış olduğunuz dolma biberi, biber oyacağı ile düzgün bir şekilde oyun. İçinin çekirdeklerini tamamen temizleyip, böceklenmemesi için azar azar tuz dökmeniz yeterlidir. Kalınca bir iğneye kalın bir ip geçirerek, biberlerin taban kısmından ağzı aşağı doğru bakacak şekilde, delerek ipe sıra sıra dizin.

#2
Foto - Kurutma İşlemi: Yarı güneş alan bir ortama ipe dizmiş olduğunuz biberleri asarak güneş ısısının gücüne göre 10 ile 15 gün arasında biberleri kurutmanız mümkündür. Kuruyan biberleri aldıktan sonra, eğer biberleri nem varsa fırına koyarak kurutabilirsiniz. Ağzı kapalı bir kutuya biberleri koyduktan sonra da yine içerisine bir miktar tuz atarak kapağı kapatarak kutuyu alt üst edin ki tuzlar arasına karışsın. Kışın keyifli bir şekilde tüketebilirsiniz.

Kurutma İşlemi: Yarı güneş alan bir ortama ipe dizmiş olduğunuz biberleri asarak güneş ısısının gücüne göre 10 ile 15 gün arasında biberleri kurutmanız mümkündür. Kuruyan biberleri aldıktan sonra, eğer biberleri nem varsa fırına koyarak kurutabilirsiniz. Ağzı kapalı bir kutuya biberleri koyduktan sonra da yine içerisine bir miktar tuz atarak kapağı kapatarak kutuyu alt üst edin ki tuzlar arasına karışsın. Kışın keyifli bir şekilde tüketebilirsiniz.

#3
Foto - Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi için malzemeler; 30 adet kuru biber- 2 adet kuru soğan- 5 dil sarımsak- 1 çay kaşığı zeytinyağ- 1 su bardağı pirinç- 1 yemek kaşığı domates salçası- 1 yemek kaşığı biber salçası- 7-8 sap maydanoz- 1 çay kaşığı karabiber- 1 çay kaşığı pul biber- 1 çay kaşığı kimyon- 1 çay kaşığı sumak- 2 çay kaşığı nane- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber- 1 çay kaşığı tuz-

Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi için malzemeler; 30 adet kuru biber- 2 adet kuru soğan- 5 dil sarımsak- 1 çay kaşığı zeytinyağ- 1 su bardağı pirinç- 1 yemek kaşığı domates salçası- 1 yemek kaşığı biber salçası- 7-8 sap maydanoz- 1 çay kaşığı karabiber- 1 çay kaşığı pul biber- 1 çay kaşığı kimyon- 1 çay kaşığı sumak- 2 çay kaşığı nane- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber- 1 çay kaşığı tuz-

#4
Foto - Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi nasıl yapılır? Tencereye suyu koyalım kaynamaya bırakalım kaynayan suyun içerisine kuru biberlerimizi koyalım 10 dakika kaynatalım fazlada yumuşamasın ki doldururken biberlerimiz yırtılmasın. Biberlerimizi sudan çıkartalım ve süzelim. Tencereye yağı koyalım. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları havandan geçirerek ilave edelim ve kavuralım. Pirinci yıkayıp soğanların üzerine ilave edip bir güzel kavrulmasını sağlayalım. Salçaları koyup karıştıralım. Baharatlarını katalım. 1 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.

Zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi nasıl yapılır? Tencereye suyu koyalım kaynamaya bırakalım kaynayan suyun içerisine kuru biberlerimizi koyalım 10 dakika kaynatalım fazlada yumuşamasın ki doldururken biberlerimiz yırtılmasın. Biberlerimizi sudan çıkartalım ve süzelim. Tencereye yağı koyalım. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları havandan geçirerek ilave edelim ve kavuralım. Pirinci yıkayıp soğanların üzerine ilave edip bir güzel kavrulmasını sağlayalım. Salçaları koyup karıştıralım. Baharatlarını katalım. 1 su bardağı sıcak su koyarak kısık ateşte pişmeye bırakalım.

#5
Foto - Suyunu çekince maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edelim karıştıralım ve ocağın üzerinden alalım. Biberlerimizin içine dolduralım. Biberlerin üzerinde bir parmak boş kalacak. Tencereye dizelim. Üzerine parlaması için bir yemek kaşığı yağ gezdirelim. Yarım limon sıkalım. Dolmaların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su koyalım. Üzerine dolma taşı koyalım. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Süre sonunda üzerine dolmalarımız sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun

Suyunu çekince maydanozu ince ince kıyıp üzerine ilave edelim karıştıralım ve ocağın üzerinden alalım. Biberlerimizin içine dolduralım. Biberlerin üzerinde bir parmak boş kalacak. Tencereye dizelim. Üzerine parlaması için bir yemek kaşığı yağ gezdirelim. Yarım limon sıkalım. Dolmaların üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su koyalım. Üzerine dolma taşı koyalım. Kapağı kapalı şekilde kısık ateşte 40 dakika pişirelim. Süre sonunda üzerine dolmalarımız sofraya gelmeye hazır. Afiyet olsun

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23