• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

2020-02-27 18:33:37
Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsü 2800’ü aşkın kişinin yaşamını yitirmesine yol açtı. Kırktan fazla ülkeye yayılan; komşularımız İran, Irak, Yunanistan ve Gürcistan’a sıçrayan corona virüsü Türkiye’de de panik olmasına yol açıyor. Milyonlarca kişi internette “Corona virüsü nedir?” , “Corona virüsü hangi yaş grubu için tehlikeli?” sorularının cevaplarını araştırıyor. Peki, corona virüsü herkes için ölümcül mü?

#1
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsü nedir? Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde yer alan bilgilere göre; Coronavirüsler tek zincirli, pozitif polariteli, zarflı RNA virüsleridir. Pozitif polariteli oldukları için RNA'ya bağımlı RNA polimeraz enzimi içermezler, ancak genomlarında bu enzimi kodlarlar. Yüzeylerinde çubuksu uzantıları vardır. Bu çıkıntıların Latince'deki “corona”, yani “taç” anlamından yola çıkılarak bu virüslere Coronavirus (taçlı virüs) ismi verilmiştir. Coronaviruslar, Coronaviridae ailesi içinde yer alırlar. Zarflı ve tek sarmallı RNA virüsleridir, başlıca dört türde sınıflandırılırlar: Alfa-, Beta-, Gama- ve Delta Coronavirüsler. İnsan, yarasa, domuz, kedi, köpek, kemirgen ve kanatlılarda bulunabilmektedirler (evcil ve yabani hayvanlarda).

#2
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsü belirtileri nedir? İştahsızlık ve kilo kaybı Ateş Halsizlik ve durgunluk Karın bölgesinin şişmesi Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi Solunum sorunları ve nezle Denge sorunları Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade.

#3
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsünden korunmanın yolları nelerdir? Coronavirüs, korunma yolları gripten korunma yollarına benzer. Bu hastalıktan korunmak için el hijyeni son derece önemlidir. Coronavirüs korunma yolları olan bir hastalıktır. Sadece Corona virüsü değil pek çok hastalıktan korunmada el hijyeni birinci sırada yer almaktadır. Eller mutlaka temiz tutulmalıdır. Eğer kalabalık ortamlarda bulunuluyorsa, mutlaka bir yere dokunuluyordur. Bu nedenle eller iyice temizlenmeden, ağıza, buruna ya da göze dokunulmamalıdır. Eller su ve sabunla iyice yıkanmalıdır. Alkol bazlı el antiseptiğinden de el temizliğinde faydalanmak mümkündür. Hasta olunduğunda, hapşırıldığında ya da öksürüldüğünde ele hapşırmamak ve öksürmemek gerekmektedir. Hapşırırken, öksürürken tek kullanımlık kağıt mendil tercih edilmelidir.

#4
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

. Mendil bulunamıyorsa, kollardan biri ağız ve burun bölgesine götürülerek çıkacak damlacıkların havaya yayılması engellenebilir. Coronavirüs koruyucu maske kullanımı önemlidir. Hasta olan kişilerin maske kullanarak bu hastalığın başkalarına bulaşması önlenebilir. Ayrıca bağışıklığı güçlendirecek şekilde beslenmek, taze sebze ve meyve tüketmek, bol sıvı almak, kalabalık ve kapalı alanlarda bulunmamak hastalıktan korunmak için alınacak önlemlerdendir. Kapı kollarına dokunulmamalı ve kapı kolları iyi dezenfekte edilmelidir.

#5
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

#6
Foto - Corona virüsü herkes için ölümcül mü?

Corona virüsünün yayıldığı ülkeler artıkça, sınırılarımıza yaklaştıkça vatandaşlar aynı sorunun cevabını araştırmaya başladı. Milyonlarca kişi “Corona virüsü herkes için ölümcül mü?” sorusunun cevabını araştırıyor. Uzmanlar corona virüsüne yakalanan hatta iyileşen 30 binden fazla insan bulunduğunu belirtiyor. Bu virüsün altta yatan ciddi sağlık sorunu olan kişileri tehdit ettiği belirtiliyor. Virüse karşı tedbirlerin alınması gerektiğini belirten uzmanlar kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlü olması durumunda virüsle baş etme ihtimallerinin çok daha kolay olacaklarını ifade ediyor. Kısacası virüs herkes için ölümcül değil. Bu nedenle hijyen kurallarına dikkat edilip, sağlıklı beslenmeye özen gösterilmeli.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23