• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Bayram için börek tarifi | Bayram böreği nasıl yapılır?

2020-05-21 17:42:53
Bayram için börek tarifi | Bayram böreği nasıl yapılır?

Bayram için tuzlu tarifler | Börekler bayram ikramlarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Hem lezzetli hem de pratik börek tarifi arayanlar "Kolay börek tarifi" , "Bayram için börek tarifi" , "Bayram böreği tarifi" , "Bayram böreği nasıl yapılır?” başlıklarını inceliyor. İşte, pratik bayram böreği tarifi.

#1
Foto - Bayram için börek tarifi Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Alabildiğince un İç malzemeler: 3- 4 dilim doğranmış peynir ve maydanoz Açmak için: 1 paket mısır nişastası

Bayram için börek tarifi Malzemeler: 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Alabildiğince un İç malzemeler: 3- 4 dilim doğranmış peynir ve maydanoz Açmak için: 1 paket mısır nişastası

#2
Foto - Bayram böreği nasıl yapılır?

Bayram böreği nasıl yapılır?

#3
Foto - Öncelikle bir miktar un yoğurma kabının içerisine alınır ve havuz açılır. Unun ortasına malzemeler eklenir ve hamur yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor bu sebeple unu azar azar eklemeyişiniz. Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından 20 beyeze ayrılır. 10 kat alt 10 kat üstte ayrılır açmak için bir 1 kapta yarı un yarım nişasta karıştırılır bu karışımla bezeler açılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılır ve 10 kat tamamlanır. Bu katların arasına sadece nişasta serpilir. Üst üste konulan 10 kat beze tepsi büyüklüğünde açılır. Büyütülen bu 10 kat yuvarlak tepsiye serilir ve peynirli iç üzerine serilir. Diğer 10 katta bu şekilde açılarak tepsiye serilir ve istenilen büyüklükte börek kesilir. 1. 5 su bardağı sıvı yağ pişirmeden önce böreğin üzerine dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.

Öncelikle bir miktar un yoğurma kabının içerisine alınır ve havuz açılır. Unun ortasına malzemeler eklenir ve hamur yoğrulmaya başlanır. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor bu sebeple unu azar azar eklemeyişiniz. Hamur yarım saat kadar dinlendirilir. Ardından 20 beyeze ayrılır. 10 kat alt 10 kat üstte ayrılır açmak için bir 1 kapta yarı un yarım nişasta karıştırılır bu karışımla bezeler açılır. Her beze tabak büyüklüğünde açılır ve 10 kat tamamlanır. Bu katların arasına sadece nişasta serpilir. Üst üste konulan 10 kat beze tepsi büyüklüğünde açılır. Büyütülen bu 10 kat yuvarlak tepsiye serilir ve peynirli iç üzerine serilir. Diğer 10 katta bu şekilde açılarak tepsiye serilir ve istenilen büyüklükte börek kesilir. 1. 5 su bardağı sıvı yağ pişirmeden önce böreğin üzerine dökülür. Üzeri kızarana kadar pişirilir.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı