• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
11
Bayram baklavası nasıl yapılır? Ev baklava tarifi

2020-05-20 11:55:10
Bayram baklavası nasıl yapılır? Ev baklava tarifi

Ev baklava tarifi, hazır yufkadan Baklava tarifi, sade baklava tarifi. Cevizli ev baklavası tarifi, ev yapımı cevizli baklava tarifi, el açması baklava tarifi ve kıyır kıyır ev baklavası tarifi dini bayramlarımızdan ilki olan Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte ev hanımları tarafından araştırılıyor. İşte ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası tarifi ve malzemeleri.

#1
Foto - Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bu yıl koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla hayata geçirilen önlemler nedeniyle bayramı biraz buruk geçireceğiz ama bu bayramların olmazsa olmazı baklava tarifi ev hanımları tarafından şu sıralar sıklıkla aranmakta.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bu yıl koronavirüs salgınının kontrol altına alınması amacıyla hayata geçirilen önlemler nedeniyle bayramı biraz buruk geçireceğiz ama bu bayramların olmazsa olmazı baklava tarifi ev hanımları tarafından şu sıralar sıklıkla aranmakta.

#2
Foto - İncecik hamuru fıstıklı ya da cevizli iç harcı ve tereyağı lezzeti ile hazırlanan baklavalar bayram misafirlerinizle sohbet ederken ağzınızı tatlandıracak. İşte, baklava yapımı ve malzemeleri ile ilgili bilgiler.

İncecik hamuru fıstıklı ya da cevizli iç harcı ve tereyağı lezzeti ile hazırlanan baklavalar bayram misafirlerinizle sohbet ederken ağzınızı tatlandıracak. İşte, baklava yapımı ve malzemeleri ile ilgili bilgiler.

#3
Foto - Baklava malzemeleri 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz 6 su bardağı un

Baklava malzemeleri 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay kaşığı tuz 6 su bardağı un

#4
Foto - İçi için: Dövülmüş ceviz Açmak için: Mısır nişastası Şerbeti için: 4 bardak şeker 5 bardak su Birkaç damla limon suyu Üzeri için: 300 gram tereyağı

İçi için: Dövülmüş ceviz Açmak için: Mısır nişastası Şerbeti için: 4 bardak şeker 5 bardak su Birkaç damla limon suyu Üzeri için: 300 gram tereyağı

#5
Foto - Baklava Hazırlanışı

Baklava Hazırlanışı

#6
Foto - Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. İçine aldığı kadar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edin. Hamurunuz kıvama gelince 30 eşit parçaya bölün. Bu bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek 10’lu gruplar halinde üst üste dizin.

Yumurta, süt, sıvı yağ, sirke, kabartma tozu ve tuzu bir yoğurma kabına alıp karıştırın. İçine aldığı kadar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ne çok yumuşak ne de çok sert bir hamur elde edin. Hamurunuz kıvama gelince 30 eşit parçaya bölün. Bu bezelerin her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın ve aralarına nişasta serperek 10’lu gruplar halinde üst üste dizin.

#7
Foto - Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde yeniden açın. Böylece 3 adet baklava yufkası elde edeceksiniz. Yufkaların birini tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.

Üst üste dizdiğiniz yufkaları tepsi büyüklüğünde yeniden açın. Böylece 3 adet baklava yufkası elde edeceksiniz. Yufkaların birini tepsiye yayın. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.

#8
Foto - Son yufkayı da tepsinin en üstüne yayın ve baklavanızı dilediğiniz gibi dilimleyin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve dilimlediğiniz baklavaların üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin ve tepsiyi fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarıp soğumaya bırakın.

Son yufkayı da tepsinin en üstüne yayın ve baklavanızı dilediğiniz gibi dilimleyin. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve dilimlediğiniz baklavaların üzerine her yerine gelecek şekilde gezdirin ve tepsiyi fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarıp soğumaya bırakın.

#9
Foto - Baklavalar iyice soğuyunca şerbetini hazırlamaya başlayın. 5 bardak su ve 4 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin. 15 dakika kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

Baklavalar iyice soğuyunca şerbetini hazırlamaya başlayın. 5 bardak su ve 4 bardak şekeri tencereye koyup iyice eritin. 15 dakika kaynattıktan sonra içine limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynattıktan sonra altını kapatın.

#10
Foto - Şerbeti sıcakken iyice soğumuş baklavaların üzerine dökün. Tatlınız şerbetini çektiğinde yenmeye hazırdır.

Şerbeti sıcakken iyice soğumuş baklavaların üzerine dökün. Tatlınız şerbetini çektiğinde yenmeye hazırdır.

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23

Bip İhbar Hattı