• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
4
Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Kahvaltıların vazgeçilmezi reçel

2022-05-24 18:32:10
Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Kahvaltıların vazgeçilmezi reçel

Kahvaltıların vazgeçilmezi reçeller, birbirinden güzel meyveleri mevsiminden sonra da sofralarımıza taşıma imkanı sunuyor. Ayva reçeli de bunlardan biri. Çekirdeğinden gelen kırmızı rengi ve kendine has aromasıyla favoriniz olacak. Peki ayva reçeli nasıl yapılır? İşte ayva reçelinin yapımı... Şimdiden afiyet olsun...

#1
Foto - Yapımı için malzemeler; 1,5 kilogram ayva, 4 su bardağı su, 1 kg ve 1 su bardağı toz şeker, Yarım limon suyu, 7-8 adet tane karanfil.

Yapımı için malzemeler; 1,5 kilogram ayva, 4 su bardağı su, 1 kg ve 1 su bardağı toz şeker, Yarım limon suyu, 7-8 adet tane karanfil.

#2
Foto - Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın. Çekirdekleri çıkartılır ve kaynatırken içine eklemek üzere bir kenara bırakın. Ayvalar arzu ettiğiniz biçimde doğrayın. Üzerine yarısı kadar su ilave edin ve kaynatın. Ayırdığınız çekirdekleri de tencereye bırakın.

Ayva reçeli tarifi nasıl yapılır? Öncelikle ayvaları güzelce yıkayın. Çekirdekleri çıkartılır ve kaynatırken içine eklemek üzere bir kenara bırakın. Ayvalar arzu ettiğiniz biçimde doğrayın. Üzerine yarısı kadar su ilave edin ve kaynatın. Ayırdığınız çekirdekleri de tencereye bırakın.

#3
Foto - Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Yavaş yavaş kırmızı rengini alınca ocaktan alıp dinlendirin. Eğer konserve yapmak istiyorsanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayın ve hava almamasına dikkat edin. Afiyet olsun...

Ayva tatlınızı en kısık ateşte ağır ağır pişmeye bırakın. Piştikçe çekirdekler ona kırmızı rengini verecek ve yoğunlaşmasını sağlayacaktır. Yavaş yavaş kırmızı rengini alınca ocaktan alıp dinlendirin. Eğer konserve yapmak istiyorsanız sıcakken kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapayın ve hava almamasına dikkat edin. Afiyet olsun...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23