• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
7
ABD’deki olaylarda son durum nedir?

2020-06-02 14:37:50
ABD’deki olaylarda son durum nedir?

ABD’de olaylar neden çıktı? Tüm dünya ABD’de yaşanan protestolarının sebeplerini yakından takip ediyor. Vatandaşlar “ABD’de neler oluyor?” , “ABD’de protestolar neden başladı?” , “ABD’de ırkçılık mı yaşandı?” , “ABD ırkçılık protestoları” , “ABD’deki olaylar bitti mi?” sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

#1
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

ABD'li siyahi George Floyd'un geçen hafta polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi, ülkede ve dünya genelinde protestolara neden oldu. Dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te gözaltına alınan Floyd, Derek Chauvin adlı polisin diziyle uzun süre ensesine basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmış ve daha sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği bildirilmişti. Vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmaları yeniden alevlenmişti.

#2
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

Minneapolis'te başlayan protestolar sonucun Minnesota'da acil durum ilan edilirken, diğer şehirlere de sıçrayan gösterileri kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızlar göreve çağrılmıştı. Cuma günü Floyd'un ölümü nedeniyle gözaltına alınan eski polis Derek Chauvin, "üçüncü dereceden adam öldürmek" suçlamasıyla 8 Haziranda ilk kez hakim karşısına çıkacak.

#3
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

ABD’deki olaylarda son durum nedir? ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösterilerin yoğunluğu kısmen azalırken, bazı büyük kentlerdeki protestolarda polis ile göstericiler arasında şiddet olayları yaşandı.

#4
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

Floyd'un ölümünün üzerinden 1 hafta geçerken, Washington genelinde hafta sonu dozu artan gösteriler pazartesi günü hız kesmeye başladı. Washington DC Valisi Muriel Bowser'in yaptığı duyuruyla dün yürürlüğe giren dışarı çıkma yasağına aldırış etmeyen çok sayıda eylemci, tekrar Beyaz Saray önünde toplandı.

#5
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

Washington'da, protestolara katılan eden yüzlerce eylemci gözaltına alındı. George Floyd adlı siyahinin polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından, birçok kentte başlayan protestolar ve şiddet olayları devam ediyor. Amerikan medyasının derlediği haberlerde, Floyd protestolarında, ülke genelinde en az 40 kentte pazartesi gecesi sokağa çıkma yasağının uygulandığı bildirildi.

#6
Foto - ABD’deki olaylarda son durum nedir?

Başkent Washington ve New York da dahil ülkenin önde gelen birçok kenti yeni haftaya gece sokağa çıkma yasaklarıyla başlamış oldu. Söz konusu kentlerin çoğunda salı gecesi de aynı yasak uygulanmaya devam edecek. Benzer şekilde en az 23 kentte de Ulusal Muhafız Birliklerinin polise yardımcı olmak ve olayları kontrol altına alabilmek için görev yaptığı bilgisi paylaşıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23