THY - TR Çıkışlı Mauritius

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

Çok eski zamanlardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılan zerdeçal, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların önlenmesinde büyük yarar sağlamaktadır. Bunun yanında bunama ve alzheimera yakalanma riskini de büyük oranda azaltmaktadır. Ayrıca cilt üzerindeki yaraların tedavisinde, zararlı maddelerin vücuttan atılmasında ve damar tıkanıklığının engellenmesinde de kullanılmaktadır.

Zerdeçal nasıl kullanılır?

Zerdeçal'ın kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatılarak çayda hazırlanabilir. Bunun yanında yemeklere katılarak da kullanılabilir.

Zerdeçal’ın besin değeri (100 gr)

- 354 kalori - DV %18

- 10 gr. yağ - DV %15

- 65 gr. karbonhidrat - DV %22

- 21 gr. lif - DV %84

- 8 gr. protein - DV %16

- 483 mgr. Omega 3 yağ asidi - DV % 97

- 1694 mgr - Omega 6 yağ asidi

- Manganez - DV % 392

- Demir - DV %230

- B6 Vitamini - DV %90

- Potasyum - DV %72

- Magnezyum - DV %48

- C Vitamini - DV %43

- Bakır - DV %30

- Çinko - DV %29

- Fosfor - DV %27

Zerdeçalın faydaları nelerdir?

- Kansere karşı savaşır

- Artrit ağrılarını azaltır

- Diyabet ve şeker hastalarına iyi gelir

- Kolesterol seviyesini düşürür

- Bağışıklık sistemini güçlendirir

- Yaraları ve yanıkları iyileştirir

- Sindirim sistemini ve bağırsak sağlığını destekler

- Karaciğeri hastalıklara karşı korur

- Romatizma ağrılarını giderir

- Kilo vermeye yardımcı olur

- Alzheimer hastalığını önler

- Mideyi kuvvetlendirir

- Sinirleri uyarır

- İltihap gidericidir

- Gaz ve idrar söktürücüdür

- Hazmı kolaylaştırır

- Vücutta biriken zehirli maddeleri atar

- Deri rahatsızlıklarında yararlıdır