THY - Orta Avrupa Eylül

Zerdeçal nasıl kullanılır?

Çok eski zamanlardan bu yana şifa kaynağı olarak kullanılan zerdeçal, başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıkların önlenmesinde büyük yarar sağlamaktadır. Bunun yanında bunama ve alzheimera yakalanma riskini de büyük oranda azaltmaktadır. Ayrıca cilt üzerindeki yaraların tedavisinde, zararlı maddelerin vücuttan atılmasında ve damar tıkanıklığının engellenmesinde de kullanılmaktadır.

Zerdeçal nasıl kullanılır?

Zerdeçal'ın kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatılarak çayda hazırlanabilir. Bunun yanında yemeklere katılarak da kullanılabilir.

Zerdeçal’ın besin değeri (100 gr)

- 354 kalori - DV %18

- 10 gr. yağ - DV %15

- 65 gr. karbonhidrat - DV %22

- 21 gr. lif - DV %84

- 8 gr. protein - DV %16

- 483 mgr. Omega 3 yağ asidi - DV % 97

- 1694 mgr - Omega 6 yağ asidi

- Manganez - DV % 392

- Demir - DV %230

- B6 Vitamini - DV %90

- Potasyum - DV %72

- Magnezyum - DV %48

- C Vitamini - DV %43

- Bakır - DV %30

- Çinko - DV %29

- Fosfor - DV %27