THY- Euroleague

Hac’da kesilen kurbanlar nasıl işlemlerden geçiyor?

Kurbanlık hayvanlar toplanma bölgesinde bir araya getirilir. Sırasıyla uzman kasaplarca ilk kontrol noktasına alınır, kısa bir muayeneden geçirilir ve kurban edilecek mekana götürülür. İşinin ehli kasaplar, İslâmi usullere göre hayvanı keser ve diğer yüzme ekibine teslim ederler.

Yüzme ekibi hassas bir şekilde yüzer, içinin ayıklanması ve gereği gibi parçalanmak üzere başka bir ekibe teslim eder. Hayvanların durumuna göre burada parçalara ayrılır ve ayrı ayrı poşetlenerek bozulmayacak ve akmayacak şekilde muhafaza altına alınır. Gerekli paketleme işi bittikten sonra, hiç vakit kaybetmeden “soğutma sistemli tırlara” yüklenir. İşi biten tır, hangi ülkeye gidecekse hemen yola çıkar. Uzak yakın demeden, hemen bütün İslâm ülkelerine et gönderilir.