• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

CHP’nin afişlerindeki Alman çocuk!..

15 Temmuz 2017
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

FETÖ’nün alçak darbe kalkışmasının seneyi devriyesi münasebetiyle ilkini kutladığımız 15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü’nü ve düzenlenen etkinlikleri karalamak isteyen bazı azgın azınlıklar, kirli oyunlarını, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan afişler üzerinden sahneliyorlar.

Afişler ortaya çıktığında,

“Mehmetçik’in aciz ve çaresiz gösterildiğini ve bu yüz kızartıcı duruma derhal son verilmesi gerektiğini” ileri süren bu kimseler, afişlerin derhal toplatılması hususunda direktiflerde bulundular.

Kamuoyunun desteğini almak için de;

“Mehmetçik yerde yatmaz, ağlamaz”

“Bayrak kanununa aykırı” gibi alakalı-alakasız gerekçeler ileri sürdürler.

“AKP’nin damarlarında dolaşan asker düşmanlığı depreşti” diye iftiralar atan da oldu..

"Duyarlılık” dese de, CHP’den ilk homurtu Bilecik milletvekili Yaşar Tüzün'den geldi.

Tüzün, partisinin afişle ilgili rahatsızlığını meclise taşıyarak, Başbakan Binali Yıldırım’a;

“Afişte FETÖ’cü teröristler yerine neden çaresiz Türk askeri kullanılmıştır” sorusunu soran isim oldu.

Tüzün sorduğu sorunun cevabını beklerken,

Afişte kullanılan ve “korktuğu için ağlayan bir asker”i temsil eden fotoğrafın, 1991 yılında Körfez Savaşı sırasında çekildiği, “Pulitzer” ile “World Press Photo” ödülüne layık görüldüğü ortaya çıktı.

Biz,

gerçekler ortaya çıktıktan sonra goygoycuların geri adım atıp en azından sessizliğe gömülmesini beklerken, onlar “tornistan” yapıp “çevir kazı yanmasın” moduna geçtiler ve;

“Vayy siz misiniz afişte Mehmetçik yerine Coni fotoğrafı kullanan...” diyerek tartışmayı farklı bir boyuta taşıdılar.

Küfretmeyi gazetecilik sanan bir paçavra 9 sütuna;

“15 Temmuz afişinde ABD askerinin ne işi var”  diye manşet attı. Fakat o fotoğrafın niçin kullanılamayacağına dair tek satır izahat yazamadı.

*

“Ağlayan Coni” fotoğrafı kullanılmasıyla ilgili;

“ABD’nin ve Pentagon’un darbedeki rolü vurgulandı”  ve “Bu darbenin içinde ABD Genelkurmayı da var”  mesajı subliminal bir şekilde verilmek istendi diyen de oldu.

Ki, ben de aynı kanaatteyim…

*

Afişte kullanılan fotoğrafın bir “Coni”ye ait olduğu anlaşıldıktan sonra CHP adına en yetkili açıklama Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl’den geldi.

Afişleri eleştiren Bingöl;

"26 yıl önceki fotoğrafı montajlayarak kullanmaları Aziz Nesin'lik bir olay. Herhalde mizah yazarlarına ciddi malzeme olacaktır.” dedi.

15 Temmuz 2016’daki o alçak kalkışmayı “bilgisayar oyunu” sanan bir ülkenin askerine ait bir fotoğrafın kullanılmasından ‘haklılık payı’ çıkarmak yerine “mizah malzemesi” çıkmasını ummak ancak bir CHP Genel Başkan Yardımcısı’na yakışırdı.

Sağolsun Tekin Bingöl de kendine yakışanı yaptı.

*

Afişlerle ilgili CHP adına açıklama yapan isimlerden biri de, 16 Nisan referandumunda “evet” diyenlere karşı savaşacaklarını ima ederek:

“Sizi de, 7 göbek sülalenizi de İzmir'den denize dökeriz” diyen Konya milletvekili, Kulak Burun Boğaz doktoru Hüsnü Bozkurt oldu.

Hüsnü de,

“afişlerin toplanıp, toplanmayacağını” merak etmiş ve bu konu ile alakalı Başbakan’a yanıtlaması için önerge vermiş.

*

Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün özellikle CHP’lilerin eleştirilerine maruz kalan 15 Temmuz afişleri hakkında konuşarak;

Bu afişlerde rahatsız olunacak bir şey yok. Biz ilk günden asker kılığına girmiş teröristler olarak değerlendirdik. Bunlar TSK'nın topunu silahını çalan katillerdir. Bizim askerimizi temsil etmez” diyerek tartışmalara nokta koydu.

Evet, kesinlikle darbeciler teröristti ve dünyaya terör pompalayan bir ülkenin askerine ait fotoğrafla temsil edilmeleri kaderin bir cilvesiydi.

*

Büyüklerimiz “konu konuyu açar” derler…

Madem CHP’liler, 15 Temmuz afişlerinde ABD askerine ait bir fotoğrafın kullanılmasından rahatsız oldular..

O halde üzerinden henüz iki ay geçen ve hakkında çok fazla konuşulmayan bir “afiş” tartışmasını yeniden hatırlatmakta fayda görüyorum..

*

Bildiğiniz gibi;

“Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ni de içeren “16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu” sürecinde de benzer bir tartışma yaşanmış,

CHP’nin yürüttüğü kampanyada fotoğraflarını kullandığı “kız çocuğu”nun yabancı olduğu ortaya çıkmış, CHP’liler “dalga” konusu olmuştu.

Saçları iki yandan örgülü kız çocuğunun Alman olduğu ve fotoğraflarının da “Shutterstock” isimli online fotoğraf satan bir internet sitesinden 49 dolar ödenerek satın alındığı ortaya çıkmıştı. CHP’liler sitede bulunan fotoğrafları satın almış, bilgisayar yardımıyla çocuğun üzerindeki giysilerin rengini değiştirmiş, Türk çocuğu diye yutturdukları Alman kızın fotoğraflarının altına, hiç utanmadan;

"Geleceğim için hayır" yazmışlardı.

Skandal ortaya çıktıktan sonra CHP’li yetkililer yarım ağızla dahi özür dileme ihtiyacı duymamışlardı.

Ülkenin yönetim şeklinin, deyim yerindeyse ”kaderi”nin oylandığı bir referandumda, CHP’lilerin bir Alman çocuğunun fotoğrafını kullanmaları anlaşılır şey değildi..

Tabi bu arada, CHP’nin sabık geçmişinde, Almanya’dan damızlık erkek getirtip, Türk ırkını ıslah etme hayalleri kuran Abdullah Cevdet’in olması “acaba” sorusunu akıllara getirmedi dersek yalan olur…

*

Murathan Mungan;

“Bu ülkede her şey olursunuz ama rezil olmazsınız” derken “genelleme” yapmıştı fakat bu söz özellikle CHP’lilere “cuk oturuyor”

Çünkü sürekli rezil oluyorlar ama olmamış gibi davranıyorlar.

Hatta her seferinde rezil olduklarıyla yetinmeyip, çıtayı da yükseltiyorlar.

Çok değil, henüz iki ay önce bir Alman çocuğunu “Türk kızı” diye yutturup, ülkenin kaderini etkileyecek olan “Hayır kampanyasını” onun fotoğrafları üzerine inşa etmekten utanmayan CHP’liler..

Ülkemizin istikbaline kast eden “Üniformalı teröristlerin”, bir “Coni” fotoğrafıyla resmedilmesini o kadar abarttılar ki,

Neredeyse 250 şehidimizi yad ettiğimiz etkinliklerin ilkine gölge düşüreceklerdi..

İnanılır gibi değil!..

*

Sizlere soruyorum:

Türk kızının bir Alman çocuğuyla temsil edilmesi mi skandaldır?

Yoksa FETÖ’cü bir teröristin, dünyanın her yanında masum kanı döken bir Amerikan askeriyle temsil edilmesi mi?

*

Ayrıca,

David C. Turnley tarafından 1991’de çekilen o fotoğrafın kullanılması birilerini rahatsız ediyorsa bu kimseler CHP’liler değil, Amerikalılar olmalı.

Öyle ya,

Eğer o afişte ABD’yi rahatsız eden bir durum olsaydı,

Sürekli ayağına gidip talimat aldığınız ve Türkiye ile ilgili alakalı alakasız beyanatlarıyla nam salan ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass susmaz, şimdiye kadar çoktan açıklama yapardı.

Madem ABD’lilerin zoruna gitmiyor, o halde size batan ne?

*

Dedik ya,

Türkiye’de her şey olursunuz ama rezil olmazsınız, hele bir de CHP’liyseniz, asla!..

Adamlar kendi gözündeki merteği görmezler, başkalarının çöplerinde eşelenip dururlar…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23