• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Zekeriya Say
Zekeriya Say
TÜM YAZILARI

“Aylık 650 TL’ye Ahlat’ı Kiralama” kurnazlığı!..

04 Kasım 2017
A


Zekeriya Say İletişim: [email protected]

Kemal Kılıçdaroğlu, 2009'da yapılan yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğunda “seçmen kaydı”nı İstanbul’a aldırmak için Kâğıthane’den bir ev kiralamıştı. Fenerbahçe taraftarı olan Kılıçdaroğlu, dış cephesi sarı kırmızıya boyanmış 5 katlı binanın üçüncü katındaki 100 metrekarelik daireyi, o günün rakamlarıyla 850 TL’ye kiraladığını ve bir yıllık kontrat yaptığını iddia etmişti. Evi “siyaseten” kiraladığı belli olmasın diye de; ayaklarına galoş geçiren birtakım gazetecileri içeri buyur etmiş, onlara çay - kurabiye ikramında bulunmuştu.

Kendisine;

“Kâğıthane’de neden ev kiraladığını?” soranlara;

İstanbul’da konut sorunumu acil olarak çözmem gerekiyordu” diye cevap veren Kılıçdaroğlu,

o günden sonra bir daha “Kağıttepe” diye bildiği Kağıthane Gürsel Mahallesi Bahçeler Caddesi’nde bulunan o mütevazi daireye hiç uğramamıştı…

“Neden kirasını tıkır tıkır ödediği halde, dairesine hiç uğramadığını?” soran muhabirimiz ise, fanatik CHP’lilerin saldırısı yüzünden olası bir linç girişiminden “kıl payı” kurtulmuştu.

Hani;

“Allah’ın sopası yok” derler ya…

Kılıçdaroğlu, yaptığı bu katakullinin bedelini çok ağır ödemiş; Kâğıthane’ye aldırdığı “seçmen kaydı” yüzünden, 12 Eylül 2010’daki referandumda oy kullanamayarak cihana rezil-rüsva olmuştu.

*

Yine benzer bir “siyaseten daire kiralama” rezaletine imza atan isim ise, CHP’ye “Kemal Kılıçdaroğlu kontenjanı”ndan milletvekili olarak “kapak atan” ve hâlihazırda “CHP Genel Başkan Yardımcılığı” görevini yürüten Aykut Erdoğdu olmuştu.

Aslen Karslı olan ve 3 dönemdir İstanbul’dan milletvekili seçilen Erdoğdu;

12 Haziran 2011’deki genel seçimlerin ardından ilk iş olarak çocukluk yıllarının geçtiği Erzurum'dan bir ev tutmuştu.

Güya,

CHP’nin yıllardır vekil çıkaramadığı Erzurum'a her ay düzenli olarak gidecek, halkın sorunlarını TBMM'ye taşıyacaktı. Erdoğdu’nun bu gayret(!)ini gören Erzurum halkı da bunun karşılığında CHP’ye en az bir vekil verecekti.

Peki, Erdoğdu’nun daire kiralaması işe yaradı mı?

Hayır!..

Hani derler ya;

“Yer mi Anadolu çocuğu?” diye..

Erzurum halkı da, “Cin olmadan adam çarpmaya çalışan” Erdoğdu’nun bu zokasını yutmadı…

CHP yalnızca “% 3” oy aldı.

***

Yukarıda verdiğim örnekler, “seçim yenilgisi”nden “önce” daire kiralayan CHP’lileri kapsıyordu.

Tabi bir de “seçim hezimeti”nden “sonra” daire kiralayan CHP’liler var ki; onların hikâyesini de Yeni Şafak yazarı Abdullah Muradoğlu’nun 23 Temmuz 2007 tarihli yazısından dinleyelim:

“14 Mayıs 1950'de sandıktan çıkan sonuçlar CHP'lileri şaşkına çevirmişti. Hiç beklemiyorlardı... CHP'nin İstanbul milletvekili adayları Ankara'ya gitmek için trende yer bile ayırtmışlardı. O yerler boş kaldı. İsmet Paşa'nın etrafında pervane olanların çoğu Meclis'e girememişti. Neredeyse 10 yıl Milli Şef olarak kendini saydıran, ağzından çıkan söz kanun hükmüne geçen İsmet Paşa alışık değildi muhalefete. Bir gün önce herkesin en fazla korktuğu çekindiği Paşa, ertesi gün alelade bir muhalefet milletvekiliydi. İnanılır gibi değildi. Devir gerçekten değişmişti. İsmet Paşa gerçekten devrilmişti. Rüya değildi yani.

Ya İsmet Paşa?

Seçimleri kaybedince halk içine çıkamaz oldu.. Bir gün canı sıkıldı, kalktı Anadolu Kulübü'ne gitti. Seçimlerden önce İsmet Paşa kulübün en gözde simasıydı.. O içeri girdiğinde herkes ayağa kalkar, Paşa'yı en baş köşeye oturturlar idi.. Bu kez öyle olmadı.. Herkes sırtını döndü Paşa'ya. Ne selam ne sabah… Paşa o kadar kırılmış ki çıkıp gitmiş.

Peki ne yapacaktı?

Çıkıp dolaşmayacak mı?

Bir yerde oturup yardakçılarıyla briç çeviremeyecek miydi?

Yılların Milli Şef'i süklüm püklüm mü gezecekti ortalıkta?

Paşa'nın durumuna üzülen ve Meclis'e giremeyen eski mebuslar aralarında para toplayıp Anafartalar civarında bir “daire” kiralamışlar. Adına da Şehir Kulübü demişler. Böylece hem Paşa sıkıntıdan patlamamış, hem iktidarını kaybetmiş CHP'lilerin uğrak yeri haline gelmiş Şehir Kulübü..

Görüldüğü üzere;

CHP’nin kurucuları, vârislerinden çok daha akıllı adamlarmış. En azından “kira”ladıkları daireyi boş bırakmamış, öyle ya da böyle kullanmışlar.

*

Sadede gelecek olursam!..

Gündem ziyadesiyle yoğunken, benim “kiralık daire” meselesini ele almamın nedeni;

Tıpkı FETÖ’nün tertiplediği “kaset kumpası”yla CHP’nin başına geçen Kılıçdaroğlu ve onun hempası Aykut Erdoğdu gibi, yine FETÖ ile iltisaklandırılan Meral Akşener de oturmayacağını bildiği halde “siyaseten” bir daire kiralamış.

Hem de Ankara’dan 1115 km uzaklıkta, teyyy Ahlat’ta kiralamış daireyi.

Esasında kiralamak yerine satın almak niyetindeymiş fakat hanımefendinin “Dev-Solcu” kocasının parası yetmemiş. Meral Hanım da daireyi kiralamakla iktifa etmek mecburiyetinde kalmış.

Kuşkusuz daire kiralaması, Akşener’in Ahlat’la bir bağının olduğu anlamına gelmiyor. Zaten Meral Hanımın, Selanik'ten Kocaeli'ye göç etmiş Balkan kökenli bir ailenin kızı olduğu da “sır” değil.

Akşener, Ahlat’tan daire kiralayarak kendisine gönül veren ve vermesi muhtemel hedef kitleye “sumbliminal” mesajlar göndermeyi amaçlıyor.

Zira Ahlat’ın;

“Türklerin Anadolu'ya buradan giriş yapması,

Kayı Boyu'nun 170 yıl Ahlat'ta yaşadığı iddiası,

Aradan  geçen bunca asra  rağmen ilçede halen “Kayı” ismini taşıyan bir mahalle bulunması,

Mezarlığı,

Selçuklu ve Osmanlı hanedanlarına mensup boyların ilk uğradığı yer olması,

Türk-İslam tarihinin başlangıç noktası olması,

Selçuklu Sultanı Alparslan’ın, Anadolu'ya yaptığı fetih hareketlerinde Ahlat’ı üs olarak kullanılması ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi Ahlat'ta dünyaya geldiği” iddiası nedeniyle “Milliyetçi” seçmenlerin gönlünde çok özel bir yeri var.

Partisine İYİ” ismini veren ve Kayı Boyu’nun bayrağını çağrıştıran karakterler kullanarak, bu sayede “Milliyetçi” seçmenlere sinyal çakan Meral Akşener;

ayda 650 TL’ye daire kiralayarak bir nevi Ahlat’ı çok düşük bir bedel karşılığında “propaganda üssü” haline getirmiş oldu.

*

Bitlis'in Ahlat ilçesinin Aşağı Çarşı Mevkii'ndeki 7 katlı bir binanın 5'inci katında bulunan 7 numaralı dairesini Meral Akşener'e kiraya veren Nazif Koca; “Akşener’in ev sahibi” payesini aldığından dolayı oldukça memnun olduğunu söylemiş.

Belli ki Nazif Beyin, Meral Akşener’e sempatisi var.

Fakat ben inanıyorum ki; Ahlatlılar, Nazif Koca adlı ev sahibinden farklı düşünüyorlar.

Zira kimin kapısını çalsa buyur edileceğini bilmesine rağmen, Akşener’in belki bir daha hiç uğramayacağı bir ilçede daire kiralaması, Ahlatlılara ve onların misafirperverliğine yapılmış en ağır hakarettir.

Ahlatlılar, aylık 650 TL bedelle yapılan bu “şark kurnazlığı”na asla prim vermeyeceklerdir.

Onlar da, tıpkı; Erzurumluların Aykut Erdoğdu’ya verdiği ders gibi, Akşener’e ilk seçimde gereken dersi vereceklerdir.

Düşüncem “o”dur ki;

Meral Hanım 2019’da yapılacak seçimlerden sonra değil kiraladığı dairede konaklamak, eşyalarını almak için dahi Ahlat’a gitmek istemeyecektir!..

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23