• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Yavuz Bahadıroğlu
Yavuz Bahadıroğlu
TÜM YAZILARI

Hayat, siyaset, vaat

05 Mayıs 2015
A


Yavuz Bahadıroğlu İletişim: [email protected]

MHP de seçim beyannamesini açıkladı...

“1 milyon 25 bin yeni istihdam, 1.7 trilyon dolar milli gelir (kişi başına 13 bin dolar), sürekli olarak yüzde 6.6 büyüme, fiyat istikrarı, asgari ücret 1.700 TL, ayrıca 100 TL şehir içi ulaşım desteği, emekliye her yıl mart ve eylül ayında birer asgari ücret tutarında destek, evlenecek gençlere kamu bankaları aracılığıyla 2 yıl vadeli 10 bin TL faizsiz kredi, muhtaç ailelere, harcama kartı “Hilal Kart”, girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere destek, evi olmayan muhtaç ailelere ayda 200 TL kira yardımı, kamuda çalışan taşeron işçilere kadro...

Özeti şu: “İktidara gelirsek, milleti ve memleketi her anlamda ihya edeceğiz!”

Hangi partinin seçim beyannamesine baksanız, zaten aynı sonuca ulaşıyorsunuz...

İktidarda olan da, iktidara gelmeye çalışan da memleketi ihyadan söz ediyor. Bir sürü rakam veriyorlar, ama hayat rakamlardan ibaret değil, başka şeyler de var...

Meselâ: Geçmişe göre zengin sayılırız: Ama acaba geçmişe göre daha “mutlu” ve “huzurlu” olduğumuzu söyleyebilir miyiz?..

ABD merkezli bir kamuoyu araştırma şirketi, geçenlerde 143 ülkeyi kapsayan bir “mutluluk araştırması” yaptı. 143 ülkenin yer aldığı araştırmada, Türkiye “en mutsuz” üçüncü ülke oldu.

Buna karşılık, gelir seviyesi bizden kat kat düşük olan Guatemala, dünyanın en mutlu 4. ülkesi olarak açıklandı. Zenginlik ve refah konusunda dünyanın gerisinde kalan Güney Amerika ülkelerinin dünyanın en mutlu ülkeleri olarak çıktı. Böyle bir ilişki olsaydı, Peygamber Efendimiz’in yaşadığı döneme “Devr-i Saâdet” denmezdi: Çünkü fakirlik kol geziyordu...

Anlaşılıyor ki, huzur ve mutluluğun refahla (bir bakıma da para ile) yakın bir ilişkisi yok.

Ayrıca zengin, ama mutsuz ve huzursuz pek çok aile, pek çok kişi tanıyorum...

Zenginleştikçe mutluluk katsayımız düşüyor gibi, acaba bunun sebebi ne?

“Hayat ekonomiden ibaret değil” derken, kasdettiğim budur. Buna rağmen siyasi partilerimizin bu konularda hiçbir vaatte bulunmaması, hiçbir çözüm üretmemesi, insanları ruhî, vicdanî ve duygusal anlamda ferahlatacak bir şey söylememesi ilginçtir.

Anlaşılan Batı’nın, “Para ve güç” formülünü biz de benimsedik: Seçim vaatlerinin bu çerçevede tutulmasından belli...

Neyse... Bize vaat yağdıran partilerden AK Parti 13 yıldan bu yana iktidar, CHP 27 yıl kesintisiz ve muhalefetsiz iktidarda kaldıktan başka, yakın tarihte dönem dönem iktidar ortağı oldu; MHP de koalisyonlara katıldı. Şimdiki Genel Başkanı Sayın Bahçeli, Başbakan Yardımcısı olarak görev üstlendi...

AK Parti’ye: 13 yıl uzun bir zaman olduğuna göre, şimdi yaptığınız vaatleri 13 yılda gerçekleştirmiş olmanız gerekmiyor muydu?..

Pek çok yatırım, pek çok hizmet yaptınız, teknolojiyi büyük ölçüde yakaladınız, Türkiye’nin önüne ilk kez hedef koydunuz (2023), Boğaz’ı altlı-üstlü geçtiniz, başörtüsü sorununu kısmen de olsa çözdünüz, imamhatipleri yeniden “Türkiye’nin gözbebeği” haline getirdiniz, bir sürü de cami inşa ettiniz: Lâkin neden hâlâ Ayasofya zindan, hicran ve mahzun?..

13 yılda pek çok şeye çare buldunuz da niçin buna bir çare bulamadınız?

Ders kitaplarını, özellikle de tarih kitabını neden hâlâ değiştiremediniz, çocuklarımızı doğru tarihle buluşturmadınız?..

Sınav maratonunu neden ilkokullara kadar indirdiniz, öğretmenlerin eğitilmesi ve sınıflandırılmasını neden askıya aldınız?.. Neden sivil demokratik bir anayasa yapamadınız?..

Peşin söyleyeyim: 13 yıllık iktidardan sonra hiçbir mazeret makul gelmiyor!

CHP’ye: Ezanın Türkçeleştirilmesinden tutun, Dersim’in bombalanmasına kadar, milleti can evinden vuran geçmişinizle neden hesaplaşmıyorsunuz?..

27 yıllık kesintisiz ve muhalefetsiz iktidarınında yaptıklarınızın ve yapmadıklarınızın hesabını verdiniz mi?..

Dönem dönem koalisyon ortağı olarak geldiğiniz iktidar koltuğunda ne varlık gösterdiniz, o günlerin yatırım ve icraat hatırası olarak günümüze ne kaldı?..

MHP’ye: Siz de dönem dönem iktidar ortağı oldunuz: İktidar ortağı olduğunuz dönemden bugüne yokluklar, sıkıntılar, olumsuzluklar ve uyumsuzluklar dışında ne kaldı?

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23