• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle
TÜM YAZILARI

Yeniden “Çözüm”

01 Şubat 2016
A


Süleyman Karagülle İletişim: [email protected]

Davutoğlu Doğu topraklarında yeniden çözüm sürecine girileceğini beyan etti. Böylece Türk Ordusu’nun zaferini müjdelemiş oluyor. Ordu, iç güvenlik kendi görevi olmadığı halde, sivil yönetim başaramadığı için kendisi devreye girdi. Beklediğimiz zafere ulaşmış olduk. Böyle bir ordumuz olduğu için de Allah’a hamd ederiz ve ordumuza dua ederiz. Bu zafer yalnız ordunun zaferi değildir, doğudaki halkların ve Kürt halkının zaferidir. Ordunun yanında yer aldıkları için galip gelinmiştir. Onların tüm mağduriyetlerini gidermek elbette tüm Türkiye’nin görevidir. Bu bakımdan da Davutoğlu hükümetini takdir ve tebrik etmeliyiz. Bu arada ortak Anayasa çalışmasında partileri topladığı için de tebrik etmemiz gerekir. 

Muhterem Cumhurbaşkanımız bütün gücü ile ordumuzu desteklemiş ve savunmuş olduğu için kendisine şükranlarımızı sunarız. Çözüm ancak Yeni Anayasa ile sağlanabilir ve ülkenin birlikte bu sorunu çözmesiyle mümkün olur.

Biz Kur’an’dan öğrendiklerimizi sizlere arz etmek isteriz. 

Tüm doğrular Kur’an’ın, tüm hatalar bizimdir. 

1- PKK’lıların mağdur ailelerine ayrıcalık tanırsanız ilerde tüm Türkiye’yi PKK’lı yaparsınız. Bundan dolayı Cizre ve Altınova’nın merkez yapılması yanlıştır. Yine Sermaye’nin oyunudur. 

2- Tahrip edilen yerleri modern kentlere kavuşturursanız, ileride bütün kentleri hendek kazar görürsünüz. Bu itibarla yenilenme tüm Türkiye için geçerli olmalıdır. Öncelikle oralara yapılacak her şey bütün Türkiye için planlanmalı, sıra ile ve belli zaman sonra tüm Türkiye imara kavuşmalıdır. 

3- Hazreti Muhammed Mekke’yi fethettiği zaman yönetimi de onlara bırakarak bir tek asker bırakmadan geri çekildi. Mekke’nin başına da eski başkanlardan birinin oğlunu bıraktı. Şimdi biz de benzerini yapmalıyız.. Hendeklerle değil ama uzlaşmayla yeni yönetim getirmeliyiz. 

Artık belediye ve köy ayırımı kalkmalıdır. Her il iç güvenliğini kendi zabıta teşkilatı ile sağlamalıdır. Sadece Diyarbakır’da oranın halkından olmayan güçlü Türk Ordusu yer almalıdır. Dış savunmayı yapan ordu, kendi iç güvenliğini sağlayamayan illere yardım etmeli; onların daveti ile yardım etmelidir. Devlete karşı gelmeye çalışan bir il olursa ordu haddini bildirmeli, bu yalnız Doğu’da değil tüm Türkiye’de uygulanmalıdır. 

4- Yargıda hakemlik sistemi getirilerek hükümler birkaç hafta içinde verilmeli. İller ile merkez arasındaki ihtilaflar da hakemler yoluyla çözülmeli. 

Silahlı güç hakem kararlarının uygulanması için olmalı, başka herhangi bir müdahale ona verilmemeli. 

5- Konforlu binalar yapılıp halk işsiz bırakılmamalıdır. Konfora alışanlar bir de tembelliğe alışırsa, sonunda kendilerini dağlarda eşkıyalıkta bulurlar. Akevler’in bu hususta geliştirdiği projeler vardır; yüz lojmanlı işyeri apartmanları. Projelerin detayları hazırlanmaktadır. Kalıp projeleri ile sizlere yardımcı olmaya hazırdır. Bize hiç ücret vermeseniz de olur. Fedakâr mühendislerimiz ülke için bunu memnuniyetle karşılarlar. 

6- Sanayi üretimi apartmanlarının yanında tarım apartmanları da kurulmalıdır. Köye alışanlar kentlere tıkılmamalıdır. Bu uygulama köylerin boşalmasına döner. Bunun için de kırlarda yüz lojmanlı apartmanlar kurulmalıdır. Her aileye ayrıca on dönüm arazinin işletme mülkiyeti verilmelidir. Halk tarım kentlerinde ziraat yapacak. Boş zamanlarını da apartmanın bodrumundaki yan sanayide değerlendirecektir. Ulaşım ücretsiz sağlanacak. Okul ve hastane sıkıntısı olmayacak. Helikopterle oradan okullara ve hastanelere gidebilecek. 

7- Halkın ürettiği malları vakıf kuruluşlar alacak ve masraflar düşüldükten sonra satacak. Piyasadan alacak, piyasaya satacak. Oralarda oturanlar takas yoluyla yaşayacaklardır. Aracıların sömürmesine veya oraların ihmal edilmesine izin verilmeyecek. Vakıf merkezleri üreticiden alacak, tüccara satacak, tüccardan aldığını tüketicilere satacak, masraf dışı kâr olmayacak. Sermaye kâr etmeyecek, emek ve kiralar masraf sayılacak. 

8- Komşu ülkelerle anlaşıp hicretleşme sağlanmalıdır. Onlardan bize hicret edenleri kabul etmeliyiz, bizden onlara hicret edenleri de onlar kabul etmeli. Büyük miktarda bir taraftan diğer tarafa hicret eder ve daimi bir fark doğarsa, ülkeler sınır topraklarından birbirlerine verir ve aktarırlar, takas dahi edebilirler. 

Muhterem Devlet Başkanımıza arz ediyoruz. 

Hiçbir çıkar gözetmeden bedelsiz projeleri ve sözleşmeleri hazırlamayı taahhüt eden başka kooperatif varsa, onlara öncelik veriniz, bizi yedeğe alınız. 

Not: Yeni Anayasa meselesi önemli, çok yazdım, “ANAYASA KOMİSYONU” makalemi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “Makaleler” bölümünden okuyabilirsiniz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23