• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle
TÜM YAZILARI

Suriye için çözüm

23 Kasım 2015
A


Süleyman Karagülle İletişim: [email protected]

G20’ler Suriye’de seçim yapılmasına karar almışlar. 

Daha önceki yazılarımda ve konuşmalarımda söylemişimdir, bugün yeryüzünde sermaye ve devletler çatışması vardır. Sermaye Suriye’yi terör alanına çevirerek devletlere meydan okuyor. 

Obama, Putin ve Erdoğan üçlüsü sermaye ile cidal yapmaktadırlar. Sonunda Türkiye ile de anlaştılar. PKK ile birlikte terör olaylarını bitireceklerdir. Rusya bu anlaşma sonucunda Suriye’ye uçaklar göndermiştir. 

G20’lerin Türkiye’de toplanması bu kararı insanlık kararı hâline getirmiştir. Karar resmen ilan edilmiştir. Şüphesiz memnuniyet vericidir ama eksik yanı vardır. 

BU KARAR NASIL UYGULANACAKTIR? 

Bu kararı uygulamanın iki yolu vardır. 

Birinci yol cari yoldur; Esad’a ‘seçim yap’ demek, dinlemezse bombalar yağdırmak! Suriye’ye ve teröristlere ‘kararımızı kabul edin’ denecek, kabul etmezlerse bombalar çoğaltılacaktır. Devlet seçim istemeyecek, halk seçim istemeyecek, Suriye’de göstermelik bir seçim olacak, sonra kimse uymayacak; Suriye’ye bombaların yağdırılmasına devam edilecek! Yahut Türkiye’ye ‘Suriye’ye gir’ diyecekler! İran’ın dâhil olmadığı bir girişle İran’la Türkiye’nin arasını açacaklar ve üçüncü cihan savaşının adımları atılacak. Demek ki G20’ler doğru bir karar almıştır ama uygulanması imkânsız bir karar! Uygulamaya kalkışmak demek çıbanı deşip hastayı öldürmek demektir. 

İKİNCİ YOL İSE İLMÎ YOLDUR. 

G20’ler yirmi kişilik bir ilim heyetini seçerler, bunlar Suriye Anayasası’nı yaparlar. G20’ler bu Anayasayı yandaşlarına anlatır ve ikna ederler. Böylece seçime gidilir. İkna olmayan olursa, onların üzerine uçaklar gönderilmez. Esat yönetimine silah verirsin, para verirsin, gerekirse asker verirsin ve ona onu ezdirirsin. Hiçbir yabancı devlet Suriye’ye ordusuyla girmez, bombalar da yağdırmaz.

Bu sistem yalnız Suriye’de değil bütün dünyada uygulanmalıdır. 

1 Kasım Seçimi AK Parti’yi güçlü yapmasaydı, G20’ler Antalya’da ya toplanamaz yahut toplantı bir merasimden ibaret kalırdı. 

Önce yönetimi eşkıyalardan kurtarmak gerekir. Yönetim ülkesine hâkim olmalıdır. Sonra devleti gerçekten temsil eden yönetime ‘şunu yap, bunu yap’ dersin; yapmazsa savaşırsın, devleti ortadan kaldırırsın, belki yeni devlet kurarsın.

İLİM ADAMLARINI KİM SEÇECEK VE NASIL SEÇİLECEK? 

ABD, Rusya, AB, Türkiye, İran devlet başkanları birer İLİM ADAMI gönderterek beşli bir heyet oluştururlar. Bunlar ilan ederler; Suriye hakkında çözümü olanlar onar sayfalık rapor yazıp göndersinler. Raporda en az iki profesörün imzasının olması gerekir. Başvuranların raporlarını bu beş ilim adamı sıralarlar. En çok sıra alan 20 raporun sahibi anayasa komisyonuna alınır, SURİYE ANAYASA KOMİSYONU böyle oluşur. 

Sekretaryasını ise Suriye Hükümeti yapar. Böylece hazırlanmış olan ANAYASA ittifakla gelmelidir. Yirmi İlim Adamı arasında ihtilaf olduğu zaman HAKEMLİK SİSTEMİNE başvurmalıdırlar. Hakem kararları ile TEK TİP ANAYASA oluşmuş olur. Bu anayasada cumhurbaşkanı da belirlenir. Kenan Evren’in yaptığı yapılır. Halk cumhurbaşkanını ve anayasayı kabul ederse, mesela %92 ile kabul ederse, o anayasa geçerli olur ve seçilen devlet başkanı ülkenin devlet başkanı olur. 

İşte, Suriye böylece gerçekten Yeni Bir Anayasa’ya kavuşur ve savaş sona erer. 

Türkiye’de askeri müdahaleler oldu ama askerler İLİM HEYETLERİ oluşturdular ve Yeni Anayasa yaptılar. Halkın onayını aldılar. Bundan dolayıdır ki 1960’tan beri yani yarım asırdan fazladır barış devam ediyor. Çözüm yürürlüktedir. 

SURİYE bereketli hilal topraklarının merkezindedir. Kur’an da burayı bereketli toprakların içinde sayar. Nüfus yoğunluğu da vasatın altındadır. Buna rağmen açlık içindedir. Milyonlar oradan kaçıyor. İyi bir ANAYASA geldiği zaman SURİYE dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alır ve G20’lerin içine girer. Bu durum elbette komşularını ve dünyayı rahatsız eder. Bunun için yapılan ANAYASA tüm dünyanın çıkarına da hizmet edecek bir ANAYASA olmalıdır. 

Diğer yazımda Suriye Anayasası’nın Esaslarını vermeye çalışacağım. 

Not: “SURİYE ANAYASA ÇALIŞMASI” makalemi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “Makaleler” bölümünden okuyabilirsiniz. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23