• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle
TÜM YAZILARI

İKİ MERKEZ; SERMAYE VE KUR’AN

05 Ekim 2015
A


Süleyman Karagülle İletişim: [email protected]

Topluluklar mıknatıs gibidirler, ikişer kutupları vardır, bu kutuplar birbirlerinden ayrılmazlar. Dışarıdaki alana göre mıknatıs ya sağa gider ya sola gider. Aslında bir kişi bir mıknatıstır. Sağ kolu onu sağa, sol kolu onu sola çeker. Mıknatısın iki kutbu vardır. Bütün mıknatıslar art arda bu iki kutup ile merkeze bağlanırlar. Zincirin biri sağ kutba, zincirin sol kutbu sol kutba bağlanır. Dolayısıyla yeryüzündeki 8 milyar insan sağ koluyla sağ kutba, sol koluyla sol kutba ulaşan zincire bağlıdırlar. Bunlar bilerek ve düşünerek değil, sosyal kanun gereği kendiliğinden oluşur. Kutuplar birbirlerine eşittir. Bir kutup diğer kutbu bir yere götürmez, dışarıdaki alan topluluğu sağa veya sola götürür. 

Bugün yeryüzü iki merkez etrafında toplanmıştır. 

Bunlardan biri sermayenin oluşturduğu merkezdir. Bunlar Tevrat’ı ellerinde bulunduran Yahudilerdir. Bunların ana temsilcileri ABD’de Rockefeller ile Rothschild adları ile şöhret bulmuş iki ailedir ve aralarında anlaşmışlardır. Rockefeller finans ekonomisiyle, Rothschild reel ekonomi ile ilgilenmektedir. Biri para üretir, diğeri kredi alır ve işler yapar. Son yıllarda araları açılmıştır ama yine de beraberliklerini götürüyorlar.

Yeryüzünün havası şimdilik insanlık olarak sola doğru, sermayeye doğru gitmektedir.

İkinci kutup ise Kur’an kutbudur. Sadece İsrail oğullarının refahını tedvin ettiği ileri sürülen Tevrat’ın yerine Kur’an merkezli bir kutup oluşmuştur. Yeryüzünde bugünkü durum uygun olmadığı için bu merkezin etkisi yoktur. Aslında Kur’an ile Tevrat açısından hükümler arasında fark yoktur. Sermayeye göre Tevrat, Yahudiler dünyayı sömürsünler diye indirilmiştir. Sermayeye sorarsanız şartlara göre uygulama yapmaktadır. Çağımızın sorunlarını çözemedikleri için Tevrat onların sadece sözde kitapları şeklindedir.

Kur’an kutbunun merkezi Akevler’dir. Çünkü Akevler dışında günün sorunlarını çözen bir İslâm beldesi bile yoktur. Bir kız Hacca gidiyor, uçağa biniyor, hayız oluyor. Arkadaşına soruyor, o da babasına soruyor, babası da bana soruyor; ben de fetvayı söylüyorum.

 Görüyorsunuz, bağlantı birisinin kararı ile değil de doğal sorunların çözülmesi için bu zincir oluşmakta ve kutup da oluşmaktadır, böylece merkez meydana gelmektedir. Merkezde değişik görevliler bulunmaktadır. 

Demek ki bugün zincir Kur’an merkezinden sermaye merkezine doğru uzanmakta ve insanlık sola doğru kaymaktadır. Herkes istiyor ki ben sermaye merkezine yakın olayım. Hasbelkader gidemeyenler Kur’an merkezine yakındırlar ama bunların yüzleri de sermaye merkezine doğru dönmek üzere adeta yarışmaktadırlar. Çünkü Allah’ın kaderi böyledir. 

Aslında Kur’an ehli olanlar da oraya doğru akmaktadır, çünkü onların güçlü olduğuna inanmaktadırlar. Oysa bunlar takiye yapmaktadırlar. Sermayeye yakın olanlar kendilerini güçlü gördükleri için onlar da beri tarafa yukarıdan bakmaktadırlar.

Kur’an diyor ki; “İzâ Câe Emruna/ emrimiz gelince…” melekler göndeririz ve Kur’an ehline cesaret veririz. Takiyeye gerek kalmaz, Kur’an merkezine dönerler. Kur’an merkezinden aldıkları emirleri icra etmeye başlarlar. Zincirleme devam eder. Sermaye merkezine yaklaşınca artık tabi olan metbu olmuştur. Onlar da korkularından yüzlerini Kur’an merkezine çevireceklerdir. Bugün Karagülle de Rockefeller’in emrindedir, onun dediğini yapmaktadır ama o gün Rockefeller Karagülle’nin dediğini yapacaktır. Yeryüzü sola giderken birden istikametini tam tersine çevirecek ve sağa gidecektir. Bu da inzal edilen meleklerin bir gecede yaptıkları ile olacaktır. Bu konuda Âli İmrân 124, 125 ve Enfâl 9, 12’ye bakabilir ve bilgi edinebilirsiniz. 

İslâm’ın merkezinde ulu’l-azm (azimet sahibi) peygamberler otururdu. Karşı tarafta da hanedana mensup krallar bulunurdu. Bugün ise bunu belirleyen ne peygamber vardır ne de kral/imparator. Kendiliğinden kutuplaşma oluşur ve bir yer nokta olmaya başlar. Sermayenin bugünkü merkezi Rockefeller ailesidir. Kişi olarak kimdir, bilemem ama o da zamanla, hatta konu ile değişir. Kur’an’ın merkezi de şimdilik Akevler’dir. Onun içinde kimdir? O zamanla değişebileceği gibi konu olarak da değişir... 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23