• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagülle
TÜM YAZILARI

15 Temmuz değerlendirmelerine devam…

29 Ağustos 2016
A


Süleyman Karagülle İletişim: [email protected]

Dünya ikinci binyılda tarım döneminden sanayi dönemine geçti. Teknolojide uygarlaşmayı başardı. Yeni teknolojinin ve yeni dönemin gereği olan hukuku ise henüz oluşturamadı. Dünya bunu üçüncü binyılda başaracaktır. 

Sanayileşmek için sermaye terakümüne (birikimine) ihtiyaç vardı. Faizli karşılıksız para ile bu başarıldı. Bu uygulama tam istihdam sağlanıncaya kadar yararlı oldu. 

Ne var ki tam istihdam sağlandıktan sonra yeni sermayeye ihtiyaç kalmaz, dolayısıyla faizli para artık dengeyi koruyamaz, ekonomik krizler başlar. Sermayeye yeni yatırım bulunmaz, çünkü işsiz yoktur. Sermaye bunun çözümünü iki cihan/dünya savaşlarında buldu. İnsanlara silah sattı, birbirini öldürttü, yapıları harap ettirdi. Sonra yeniden kredi vererek sermayeye faiz bulabildi. Bunu Birinci ve İkinci Cihan Savaşı’nda başardı. 

Sermaye, çok çabalamasına rağmen, üçüncü cihan savaşını ise çıkaramıyor. 

Erbakan’ın Adil Düzen anlatımları, Humeyni’nin İran inkılâbı, Gorbaçov’un Sovyetleri yeniden yapılandırması ve ABD halkının Obama’yı Başkan yapması, Sermaye’nin üçüncü cihan savaşını çıkarmasına mani oluyor ama Sermaye yine de direniyor...

SERMAYE’nin planına göre Rusya, Çin ve İran bir tarafta yer alacak; AB, ABD ve Türkiye bir tarafta yer alacaktı. Bunu İran’la Türkiye’yi savaştırarak başaracaktı. Yapamadı. Şimdi yeni taktik uyguluyor. Avrupa Birliği’ni dağıtıyor; güçsüz hâle getirip ABD’nin emrine verecek. Türkiye’yi de çökertip AB içinde ABD’nin emrine verecek. ABD’de ise Hillary Clinton ile bu hususta anlaşmış görünüyor. Seçimden sonra ne olacak, belli değildir.

Türkiye’yi çökertmek için Irak ve Suriye’de terör grupları oluşturdu. Bunları devletlere destekletiyor. Etkili devletlerin askerleri bu terör gruplarını desteklemek için Suriye’deler. Terör gruplarını Amerika’nın emekli askerleri yönetiyor. Türkiye’nin ordusunu savaşamaz hâle getirdikten ve Türk halkını birbirine savaştırmaya başladıktan sonra, terör grupları birleşecek ve Türkiye’ye saldıracaklardır. Değişik devletlerin desteklediği değişik terör grupları uzlaşma içine girecekler ve Türkiye’yi aralarında bölüşmüş olacaklar...

15 TEMMUZ DARBESİ İŞTE BUDUR. 

SERMAYE BAŞARILI OLDU MU? 

Yüzde 50 başarılı oldu. Orduya büyük darbe vurdu. Halkı birbiriyle çatıştıramadı. Şimdi onun hazırlığını yapıyor. Bir sene sonra Türk Ordusu perişan haldeyken, Türk halkını da birbirine girdirmenin planını yapıyorlar. Liseleri ve Harp Okulları olmayan, Akademileri çökertilmiş, paralelci olmayanların emekliye sevk edildiği, ÇIKARCI subaylardan başka subayın kalmadığı bir ordu keenlemyekün hale getirilecek. Bu program aynen uygulanmak istenmektedir. Türkiye yönetiminde bu hainliği gerçekleştirmek isteyenler, sahte hüviyetleri ile varlıklarını hâlâ sürdürmektedirler. 

Plan şu: Bir sene sonra Türkiye’ye saldırılacak.. İki sene sonra ise Türkiye Devletini yıkıp, katliama başlayacaklar. 

Hain plan, işte bu.

(Bu arada Avrupa Birliği de dağılmış olacak...)

BEN BUNLARI NERDEN BİLİYORUM?  KUR’AN’DAN VE TARİHTEN BİLİYORUM. 

Kur’an’ın anlattıkları ile tarihi gelişmeleri karşılaştırırım. Aralarında uyum varsa onu kabul ederim. Tarihi gelişmeye uymayan Kur’an’ın ifadelerini müteşbih kabul ederim. Benzer şekilde tarihi gelişmede olaylar Kur’an’ın haber verdiği şekilde cereyan ederse, o bilgiyi kabul ederim, diğerini tarihin yanılması sayar doğru kabul etmem.

ÜZGÜNÜM AMA SÖYLEMEK ZORUNDAYIM: 

Bugün devletimiz Osmanlıların son dönemine benziyor, maalesef işgal edilmiştir. 

DEVLET VE ORDU FELCE UĞRAMIŞTIR… 

MECLİS VE BAŞKANI MUHASARADADIR... 

Yoksa bu kadar saçma uygulamalar olmaz, olamaz. 

Türk halkı olarak elimizden geleni yapacağız. 

-ORDUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ... 

-PARTİLERİMİZİ DE GÜÇLENDİRECEĞİZ... 

-DEVLET BAŞKANIMIZI MUHASARADAN ÇIKARACAĞIZ... 

BİR SENE KADAR DAHA VAKTİMİZ VARDIR. 

TÜRK HALKI BUNU BAŞARACAK GÜÇTEDİR. 

Not: Konuyu değerlendirdiğim diğer bütün makalelerimi de tavsiye ederim; www.akevler.org sitemizin “MAKALELER” bölümünden okuyabilirsiniz. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23