• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Öcalan: ‘Ben yerliyim Demirtaş proje’...

01 Ağustos 2015
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu ilginç bir yazı kaleme aldı. İlgili yazısında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın ‘Selahattin Demirtaş uluslararası bir proje ben ise yerliyim’ dediğini belirtmiş. Bu yazı ve haber gazetecilik açısından başarıdır. Ama asıl önemli olan Öcalan’ın cümleleri.

Bu köşenin müdavimleri bilirler ki; Demirtaş’ın Uluslararası bir proje olduğunu ve HDP’nin barajı geçeceğini defalarca yazdım. Bu projenin en açık göstergesi ise Demirtaş’ın yaptığı bir açıklamaydı. Ne diyordu Demirtaş: ‘Türkiye’de Ermeni soykırımı yapılmıştır. Bu soykırımı tanımak gerekir’ işte bu cümlelerden dolayı Demirtaş’ın Ermeni Lobisinden destek alacağını ve ABD’lilerin bu partiyi ve Demirtaş’ı destekleyeceklerini yazmıştım.

Hatta yazımın başlığı da şuydu: ‘Ermeni Soykırımı var diyen Demirtaş barajı aşar’.

Demirtaş daha sonra uluslararası bir takım medya kuruluşlarına ülkemiz aleyhine beyanatlar verdi.

HDP Projesi bir anlamda Abdullah Öcalan’ı tasfiye projesi haline dönüştü. Çünkü Abdullah Öcalan hapishanede olduğu için Batı, Demirtaş’la çalışmayı tercih etti. Çünkü Batılılar Öcalan’ın devlete yakın olduğunu düşünüyorlardı. Hatta bu yönde propaganda bile yaptılar. Demirtaş sadece bu topraklara değil kendi önderliğine de yanlış yaptı. O nedenle Öcalan da kendi tasfiye sürecini görerek bu açıklamayı yaptı.

Öcalan öteden beri silahı bırakın ve sınır dışına çıkın diyordu. Bölge ülkeleri ve Batı ise PKK’nın silahsızlanmasına karşı çıkıyorlardı. Çünkü PKK’yı istedikleri zaman kullanıyorlardı. PKK bugün ki yapısı ile çok uluslu bir şirkete dönüşmüş durumda. Bazen İran’la hareket ediyor bazen İsrail ile bazen de Esat ile. O nedenle bu örgütün tasfiyesi son derece zor. Çok ortaklı bir yapıya dönüşen PKK’nın tasfiyesine ortaklar engel oluyor.

Açılım ve barış sürecine yazık oldu. PKK ve HDP siyaseti bu süreci mahvettiler. Devleti aciz duruma düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı hedef aldılar. Oysaki Erdoğan elini taşın altına koyarak ‘siyasi geleceğime de mal olsa da bu süreci bitireceğim’ dedi.

Kürtçe TV’yi açan Erdoğan oldu. Kürtçe alfabeyi ve eğitimi serbest bırakan Erdoğan oldu. Belde ve mahallelerde Kürtçe isimler geri verildi. Üniversitelerde Kürtçe bölümler kuruldu. Erdoğan bunu yaparken hedef haline geldi. Ülkeyi satıyorsun, ülkeyi bölüyorsun dediler. Her türlü ihanetle suçladılar. Ama Cumhurbaşkanı özgürlük dedi. Barış dedi.

Erdoğan bu riski aldı, Demirtaş ne dedi peki. Çıktı meclis kürsüsüne seni başkan seçtirmeyeceğiz diyerek meydan okudu. Erdoğan karşıtı blokun sözcüsü oldu. Üst akıla hizmet etti. Bugün gelinen noktada şehitlerimiz gelmeye başladı. 

Barış sürecini PKK ve HDP bitirdi. Öcalan’ın deyimiyle uluslararası proje haline gelen Demirtaş yazık ki, barışa dinamit koydu. Ama karamsarlığa gerek yok. Biz çözüm sürecine Kürt halkıyla devam ederiz. Ancak bu sefer bir farkla. Türk Devletini de zayıflatmadan. Aciz duruma düşürmeden…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23