• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Kayserili Özhaseki diyor…

03 Şubat 2015
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Hafta sonu memleketim Kayserideydim. Çocukların sömestr tatilini fırsat bilerek Kayseri’ye geldim. Nevşehir sınırı bitip, Erciyes Dağı’nı görünce, içimiz bir hoş olur. Ne demiş şair Ahmet Kutsi Tecer; ‘orda bir köy var uzakta gitmesek de görmesek de o köy bizim köyümüz’. Demem o ki, memleket sevgisi başka. Kayseri, üzerine fıkralar yazılan kadim bir kent ve bu fıkralar bazen haksız da olsa hepsi de uyanıklık ve ticaret üzerine. Oysa bilinenin aksine bu kent hayırda yarışanların kentidir. 

Bu kent ki, Seyit Burhanettin’in, İbrahim Tennurilerin, Davud-u Kayserilerin kentidir. Bu ilde Develi İlçesinde Aşık Seyrani hemen yanıbaşında Yahyalılı Hacı Hasan Efendi vardır. İncili Çavuş’un o fıkraları Nasrettin Hocaya rakip olmuştur.

Bir yanda Gevher Nesibe Hatun öbür yanda Hunat Hatun’un yaptığı külliyeler eşsiz bir anıt gibi dimdik ayaktadır. Bu kadim kentte, Düvenönün’den 27 Mayıs Caddesine yürürken, Roma Medeniyeti’nin Eserlerini de görürsünüz Selçuklu Medeniyetinin eserlerini de. Pastırmacılar çarşısına girince sucuk ve baharat kokuları burnunuza gelir. İşte o an anlarsınız Kayseri de olduğunuzu. Aklıma birden Arif Nihat Asya’nın Süleymaniye Cami ile ilgili şiiri geldi. Bu şiirde Şair Mimar Sinan’ın Süleymaniye’yi Erciyes’e benzettiği vurgusu yapılır.

“Dağ parçası kubbeler ufaktan, iriden

Gel, haşmeti gör yandan ileriden, geriden;

Bir mucize devrinde Sinan Erciyes’i,

İstanbul’a dikmiş, getirip Kayseri’den”…

Kayseri’ye gelmişken siyasi atmosferi ihmal etmek olmazdı ve ben de yaklaşan seçimlerle ilgili bir araştırma yaptım. Özellikle Ak Parti açısından Kayseri’de durum nedir araştırdım. Kayseri Ak Parti geleneğinin güçlü olduğu bir kent. Seçimlerde Ak Parti en yüksek oyu bu kentten alıyor. Kayseri’de yaptığım araştırmalar neticesinde şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kayseri yine Ak Parti diyor ancak bir noktanın altını da çizmek gerekir.

Bu kentte Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki çok seviliyor. Hem vatandaşlar nezdinde hem de teşkilatlar nezdinde. Seçimlerde Kayseri 1. Sıradaki vekil adayı önem taşıyor. Daha önceki seçimlerde Abdullah Gül Bey liste başı olmuştu. Yine Taner Yıldız Bey de liste başı olarak seçimlerde öne çıkmıştı. Taner Yıldız Bey vicdanlı ve ahlaklı bir siyasetçidir. Görev yaptığı 3 dönem boyunca çalışkanlığı ile dikkat çekmiş ve Kayserilinin başını öne eğdirmemiştir. Yine bu dönem görevleri sona erecek Sadık Yakut Bey ve Mustafa Elitaş Bey halka yakın siyaset yapmışlar, en ufak bir şaibeye bulaşmadan görevlerini tamamlamışlardır. Bu iki isim Kayserililer tarafından hayırla anılmaktadırlar. Gerçekten şehrimize büyük hizmet etmişlerdir.

Kayseri’de bu seçimlerde Ak Parti’nin oy oranın daha da artması için mutlaka liste başında Mehmet Özhaseki’nin olması gerekir. Teşkilatların motive olması için bu durum son derece önemlidir. Görüştüğüm parti yöneticileri; ‘biz sahaya inince sahada karşılığı olan biriyle inmemiz gerekir’ diyorlar. Özhaseki başkanla biz Kayseri’de bugüne kadar ki en yüksek oyu alırız’ diyorlar. Kayserililer dışardan gelen bir adaya da sıcak bakmayacaklarını belirterek, ‘bizim çok kıymetli değerlerimiz var. Değerli isimler var. Bu isimler bize yeter, dışardan gelecek bir aday, oyları olumsuz etkileyebilir. Burada milliyetçi duygular da ön plandadır’ diyorlar. Bu arada bize de bir görev yüklediler; ‘bu gerçeği yaz ki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Bey bilsin’ dediler.

Bu noktada Mehmet Özhaseki Başkan da bir karar vermelidir. Belediye hizmetleri bakımından çok önemli hizmetlerin altına imza atmıştır. Sadece Erciyes Dağı turizm projesi bile Kayseri’nin elli yılını kurtarmıştır. Yerel yönetimlerde vereceği hizmetleri fazlasıyla vermiştir. Artık kararsızlığı bırakıp, liste başı olmalı ve Kayseri’de Ak Parti’nin oylarını artırmalıdır. Öte yandan il başkanı Sayın Hüseyin Cahit Özden’in özverili ve istikrarlı çalışması, bu sürece büyük katkı sağlayacaktır. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23