• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Dünya Medyası Konya ve Karaman’da buluşuyor...

12 Temmuz 2016
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Anadolu Yayıncılar Derneği olarak Konya ve Karaman’da Uluslararası bir medya kurultayı düzenliyoruz. Bu kurultay vesilesiyle ülkemizin yurtdışındaki imajını tartışacağız ayrıca yurtdışından gelen 60 gazeteciye Konya, Karaman’ı ve Türkiye’yi tanıtacağız. Kontv’nin desteği ile gerçekleştirecek olan bu kurultaya yerel ve ulusal gazeteciler de katılacak.

Uluslararası Kültür Turizmi ve Medya Kurultayı 13-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Konya ayağında İslam Dünyası Turizm başkenti, Karaman ayağında ise Türk Dili Turizm Başkenti teması işlenecek.


Uluslararası Kültür ve Turizm Kurultayı’na katılacak olan yerli ve yabancı basın mensupları ile medya sivil toplum örgüt temsilcileri 13 Temmuz’da Konya’ya gelecekler. 14 ve 15 Temmuz tarihlerinde Konya’da sunumlar, paneller ve kültürel etkinlikler ile şehir gezisi olarak planlanan organizasyonda misafirler 16 Temmuz’da Karaman’da olacaklar.

Konya’daki programlara Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Karaman’daki programlara ise Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katılacak. 

Konya ve Karaman programı çerçevesinde dünyanın dört bir tarafından gelecek olan 60 kadar yabancı medya mensubu, 50 ulusal medya mensubu ve 150 civarında da yerel ve bölgesel medya mensubu medyanın sorunlarını da tartışacaklar.
Organizasyonda, genelde son günlerde yaşanan terör hadiseleriyle sıkıntılar yaşayan ülkemize özelde ise Konya ve Karaman’ın tanıtılmasına büyük katkı sağlamasını hedefliyoruz

Bir başka önemli nokta ise son yıllarda Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve ülkemizle ilgili negatif haberler çıkmaya başladı. Maalesef ülkemizle ilgili kara bir propaganda var. Ülkemiz her gün terörün yaşandığı, özgürlüğün olmadığı bir ülke olarak değerlendiriliyor.

Batı ülkelerinin dergilerinde, gazetelerinde ve televizyonlarında ülkemiz ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı çıkan haberlere bakıldığında kara bir propaganda olduğunu görüyoruz. Bizler; gelen yabancı gazetecilere ülkemizi yakından tanıtarak kara propagandaya engel olmaya çalışacağız.

Bu yıl Konya Uluslararası İslam Ülkeleri Başkentleri Turizm Başkenti olarak kabul edilmiştir. Bu vesileyle Konya’nın tarihi güzelliklerini, yerli ve yabancı medyaya göstereceğiz. Mevlana’nın barış ve kardeşliğe olan katkısını yabancı gazetecilere anlatacağız.

Türk dilinin değeri olan Karaman’ı da yerli ve yabancı medyaya tanıtacağız. Bu programımızın açılışına üst düzey yöneticiler, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü, Basın İlan Kurumu Başkanı, yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katılacaktır.

Gerçekten bu büyük organizasyon ülkemizin kültürünün tanıtılması için büyük bir fırsattır. Gelen yabancı gazeteciler ülkemizi daha yakından tanıyacaklar. Onlara ülkemizde baskı olmadığını, medyanın özgür olduğunu anlatacağız. Türkiye’nin yatırım için çok önemli bir ülke olduğunun altını çizeceğiz. Konya ve Karaman’ın turizmine de büyük bir katkı sağlayacağını umuyoruz. Şimdiden hayırlı olsun.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Karaman Belediyesi ise misafirlere ev sahipliği yapacak. Konya’dan Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Selçuklu Belediyesi ile Konya ve Karaman Yerel medyası da organizasyona destek verecek.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23