• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sinan Burhan
Sinan Burhan
TÜM YAZILARI

Değirmenci geri dönsün...

14 Şubat 2017
A


Sinan Burhan İletişim: [email protected]

Referanduma doğru hızla yol alıyoruz. Partiler seçim stratejilerini belirledi. Ak Parti seçim müziğini bile çalmaya başladı. Tabii ki evet adlı parça Ak Parti’nin seçim şarkısı. Kulağa hoş geliyor. Hayır cephesindekiler de çeşitli sanatçıların hayır adlı bestelerini çalıyorlar. Herhalde onlar da orijinal bir seçim müziği yapacaklardır.

 Ak Parti ve CHP safları net. Şimdilerde MHP üzerinden tartışmalar yürüyor. MHP’li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ hayır diyeceklerini ifade ettiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti yönetimi ise hafta sonu Konya’dan evet dediler.

Konya’nın seçilmesi MHP açısından önemli. Konya Selçuklu’nun başkenti. Konya birlik ve beraberliğin kenti. Milliyetçi ve muhafazakar kesimin önde gelen ili. Bahçeli Evet kampanyasına buradan başlayarak, devlette devamlılık mesajı veriyor. Selçuklu’dan Türkiye Cumhuriyetine giden yolda devletin, bekanın önemine dikkat çekiyor.

Bu arada Sayın Meral Akşener de hafta sonu Çanakkale’de referanduma hayır demek için bir toplantı tertip etmiş. Bu toplantı esnasında elektrikler kesilmiş. Basına şöyle söylendi. Meral Akşener’in toplantısına iktidar izin vermedi. Salon bulamadı. Bulduğu salonda elektrikler kesildi. Yav kardeşim algı operasyonunuz batsın. Sanan da Meral Akşener bütün Çanakkale’yi salonda topladı. Hatta o da yetmedi komşu illerden milyonlar oraya toplandı. Balıkesir, Bursa ve hatta İstanbul; 7’den 77’ye akın akın Akşener’in toplantısına aktı. Ama toplantı yapılamadı..

Şakası bile inandırıcı değil. Kim niye uğraşsın Akşener’le nihayetinde yaptığı küçük bir salon toplantısı. Birtakım çevreler Meral Akşener üzerinden MHP’yi dizayn etmeye çalıştılar. Akşener başarılı olsaydı 7 Haziran seçimleri sonrasında hayal ettikleri MHP- HDP ve CHP koalisyonu kuracaklardı. CHP ve HDP devşirildi. Geriye bir tek MHP kaldı. MHP de ele geçirilseydi. Gezi, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbesi başarılı olacaktı. Neyse ki Sayın Bahçeli’nin sağduyulu siyaseti nedeniyle bu badireler atlatıldı.

Eğer Meral Akşener hayır diyorsa özgürce hayır desin. Kim engelliyorsa, kim mani oluyorsa Akşener’e ve hayır cephesine hizmet ediyor. Bizim kimseden korkumuz yok ki. Cumhurbaşkanımız Erdoğan sürekli davasından emin olan hiçbir şeyden korkmaz diyor. Biz davamızdan eminiz. Güle oynaya sandığa gidiyoruz. Milletimiz bayram havası içinde evet diyecektir. Hayır diyenler de bu ülkenin vatandaşıdır. Ama kimse numara çekmesin. Sanki Çanakkale’de elektrik kesilmeseydi milletimiz hayır diyecekti. Bir algı operasyonu almış başını gidiyor.

Yine bu çerçevede Kanal D Televizyonunda sabah programını yapan İrfan Değirmenci’nin görevine sosyal medyada hayır dediği için son verilmiş. Keşke Doğan Grubu bu meslektaşımızın görevine son vermeseydi. İrfan Değirmenci alaycı üslubu, üstenci dili, hükümete soktuğu lafları, gizleyemediği öfkesi, açık muhalefeti ve hakaretleriyle bile devam edebilseydi iyi olurdu.

Değirmenci’yi yukarıda saydığım özellikleri nedeniyle bir gazeteci olarak sevmem. Halka bidon kafalı, sırtını kaşıyan adam diyen geleneğin genç temsilcisiydi. Benim zoruma ne gidiyor biliyor musunuz? Değirmenci’nin bu vasıflarına rağmen ondan korkmuşuz, çekinmişiz numaralarına canım sıkılıyor. Yav kardeşim ben davamdan, dünya görüşümden eminim. Ben ezelden ebede giden kadim doğrunun temsilcisiyim. Fikrimden, ideolojimden, medeniyetimden eminim.

 Şimdi birileri çıkıp, bu arkadaşımızdan kahraman çıkaracaklar ona yanıyorum. Ben Değirmenci’nin konuşmasından ve fikirlerinden korkmuyorum. Değirmenci’nin gazeteci olarak bu halkta beş kuruşluk bir kıymeti yok. Bırak konuşsun. Çünkü Değirmenci’nin bu üstenci dili, milletle alaycı tavrı gerçek yüzlerini ortaya koyuyor. 

Görünen o ki, seçime kadar bu ülkede özgürlük yok. Bu ülkede baskı var. Diktatörlük var algısı işlenecek. Millete bakın hayır bile diyemiyoruz. Yarın cumhurbaşkanlığı sistemi geçerse hepiniz özgürlüğünüzü kaybedeceksiniz. Baskı ve saltanat gelecek diyecekler. Ben kendimden ve davamdan eminim bırakın kim ne isterse söylesin. Kendini ifade etsin. Ancak özgürlük yok numarası da çekenlere kanmasın. Aptal değiliz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23